USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Марш Героїв пройшов центром Луцька

23 Травня 2015 22:10
Традиційний Марш Героїв, учасники якого вшановували полеглих вояків УПА, а також новітніх Героїв Небесної Сотні та війни на сході України, цьогоріч був нечисельним.

Декілька десятків учасників долучилося до Маршу героїв, що стартував 23 травня від могили Василя Мойсея, що на території меморіального комплексу «Вічна слава». Серед тих, хто взяв участь у марші переважала молодь, проте прийшли також декілька ветеранів УПА.

Громадський активіст Павло Данильчук зазначив, що прикро бачити так мало людей, які прийшли на цей захід, декому, мовляв, цікавіше «стрибати під музику у центрі міста». Він зауважив, що раніше у цей день згадували героїв минулого, а нині героями стають молоді українці, які пройшли Майдан та військові дії на сході країни. Відтак, нині як ніколи потрібно пам’ятати про героїв України, які воювали або воюють за неї. Сенс цього дня, з його слів – боротися та жити для України, а в час війни на такі марші повинні приходити не десятки, а десятки тисяч чоловік. Він закликав присутніх не забувати про війну на сході, розважаючись на майданах та в нічних клубах.

Олександр Гуч, учасник революційних подій на Майдані на псевдо Пегас, який був поранений, наголосив, що сила у єдності, тож якщо ми будемо єднатися заради Неньки-України , буде позитивний результат. Він закликав молодь не боятися жертвувати своє життя заради України, як це робили наші предки.



Учасники маршу пройшли колоною, тримаючи попереду банер із написом «Слава нації», проспектом Перемоги, вулицею Винниченка, Театральним майданом, вулицею Лесі Українки, майданом Братський міст та вулицею Данила Братковського до монументу жертвам політичних репресій, що на Замковій площі. Дорогою учасники маршу вигукували гасла «на сході воюють Герої України», «слава Україні – Героям слава», «слава нації – смерть ворогам», «Бандера, Шухевич – герої України», «вони загинули, щоб ми жили», «герої не вмирають, вмирають вороги» тощо. Хвилиною мовчання полеглих борців за незалежність та соборність України вшанували на Театральному майдані.

Під час короткого віча голова Волинської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Богдан Бальбуза зазначив, що під час ходи побачив декілька таких самих речей, як у попередні роки – погляди перехожих, глузливі чи осудливі, які вважають учасників маршу диваками. З його слів, такі погляди були завжди, люди, які мають пам'ять про своїх Героїв завжди були у меншості. Він зазначив, що Герої – це мільйони людей, які в різний час змагалися за те, щоб Україна була незалежною, повноцінною та щасливою (йдеться про повстанців, політв’язнів, письменників, яких піддавали суспільному осуду).

«У нас тече кров людей, які в різний час боролися, кров воїнів. Переважно люди воліють про це не згадувати, жити, як живеться. У нас попереду ще багато роботи, наші лави поповнилися, але серйозна боротьба тільки почалася і триває вона не лише на сході, а й тут, на площах, у навчальних закладах, у вас на роботі», - відзначив Богдан Бальбуза.

Він наголосив, що наша воля далася ріками крові, і прокляття впаде на того, хто про це забуде.

Насамкінець, усі учасники заходу прочитали молитву українського націоналіста, що свого часу вела за собою тисячі борців за волю України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Нововолинянин Показати IP 23 Травня 2015 22:16
Мені чомусь слова з старої повстанської пісні пригадалися- Душа поє, а серце плаче!
Патріотка Показати IP 23 Травня 2015 22:48
Знаєте, мене аж коробити починає, коли у патрійоти самі себе "записують" всілякі там вчителиці -маю на увазі Ольгу Володимирівну (жіночка з фарбованими червоними кудрями і червоній куртці на фото). Спочатку такі , як вона, всіляким там януковичам ср....ку лижуть, а коли банду змели ось такі молоді люди, які організували сьогодні цю ходу, то постфактум починає сувати в об єктиви свій фейс, і світится на таких заходах, мовляв, подивіться, яка я свідома. А раніше, ви, шановна, де були, в школі №25 виловлювали учнів, батьки яких мають товсті гаманці, "патріотка" ви наша.
лайк до Патріотка Показати IP 24 Травня 2015 08:37
А типу зараз не банда?!:)
Анонім Показати IP 23 Травня 2015 22:52
Сьогодні день трауру - 23 травня був вбитий Євген Коновалець, а вони свято влаштовують. :(
23 до Анонім Показати IP 24 Травня 2015 09:56
Це день пам'яті всі Герої усі поколінь ,що відали своє життя за Україну!
Бут ван Гусаїм Показати IP 23 Травня 2015 23:03
"Народ не піде на поталу, Він розпізнає всякий чин: І хто є син його по праву І хто по праву СУЧИЙ СИН!!!"
Нововолинянин до Бут ван Гусаїм Показати IP 23 Травня 2015 23:07
Отож, сину!
блондин Показати IP 23 Травня 2015 23:09
Вічна память героям...хай ваша смерть не буде марною...а хто зараз воює нехай вас оберігає божа матір.
Куди йдемо Показати IP 23 Травня 2015 23:37
Якщо данильчуки керують то діла не буде буде бойня і буде брат іти на брата і буде кров і пуста хата
питання до Куди йдемо Показати IP 24 Травня 2015 08:40
А Данильчуку і тим хлопам повістки вручиливручили, чи вони "хворі"? На Волині біля 7 тис. у розшуку...
мішка до питання Показати IP 24 Травня 2015 12:36
а тобі задроту клавіатурному, що вручали?
Марічка Показати IP 24 Травня 2015 00:18
аноніме-юдо, тебе чекає така ж доля, якщо не перестанеш продавати свою душу прокремлівській сатані...ще є час...покайся...СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!!! СЛАВА НАЦІЇ!!!
Хрєн собачий Показати IP 24 Травня 2015 01:46
А чому це Данильчук не в АТО?..Розкормив пику, що у фото не влазить і піариться на кожному мітингу. Такий ніде не пропаде і при любій владі буде біля корита чи "рибного місця". :)
украінець Показати IP 24 Травня 2015 07:14
Так, люди проснулись куда це все нас привело. Така зараз реальна підтримка цих подій, які наробили.....
1234 Показати IP 24 Травня 2015 09:03
Який марш? Яких Героів? Європа дивиться на це все і ще шільніше замикає своі кордони ,щоб менше таких героів до них іхало.Довели Украіну до зубожіння за півтора року і героі, а данильчука давно треба було запроторити на нари.
Марійка Показати IP 24 Травня 2015 09:48
Жалію,що не змогла бути з вами,але моя душа була разом з вами! Ми маємо пам'ятати кожного Героя, як минулих століть так і теперішніх! Слава Героям України,що відали житя за нашу Батьківщину! Блін,люди ви вже дістали своїм "А,що скаже Європа...Європа тільки насміхається з вас..." ,мені якщо чесно пофіг нехай собі кричать. Нам робити свою справу -наш шлях довгий та тернистий ,але ми його пройдемо . Буде наша ненька Україна Самостійною Соборною Державою ! Слава Україні!
МарійЦІ до Марійка Показати IP 24 Травня 2015 09:58
Да ви ні с ким не уживетесь! То Європа не така, погана, то Америка, то Росія... Одні ви свідомі і... нічого не вмієте!!! А самі не пробували бути самими собою, не плясати під чиюсь дудку?!
церковна миша до Марійка Показати IP 24 Травня 2015 12:03
Дитино, скільки тобі років? Гарантую 100%, що свого власного доходу ти ще не маєш, а живеш на кошти батьків. Чому така впевненість? Тому що доросла здоровомислача людина, яка хоч трохи шурупає в економіці і має зобов"язання перед своїми дітьми, не змогла б написати такий пост, сповнений дитячого максималізму.
Правильно до Марійка Показати IP 24 Травня 2015 15:56
і ср*ати на всю європу - бо вона на нас давно вже наср*ла.
факт до Правильно Показати IP 24 Травня 2015 18:38
От от... Так чому більше року тому Майдан виник, часом не через непідпис асоціації? Ну сріть далі, зрозуміло що то було і для кого... Яка Європа для таких?!
пенсіонер Луцьк Показати IP 24 Травня 2015 10:21
ви хлопці переставайте вже стадом ходити, а робіть щось, річниця загибелі Сашка "Білого"забули, Конфлікт у будинку судді в Липинах де сіддя з головаю сільради дітей з хати вигнав, пяні менти на автівках, присвоєня учасників ато ментами які там і близько небули....ХЛОПЦІ цеж Ваш час а ви я бачу просерете як завжди...потім будете співати і ходити робіть щось !
пенсіонерКА до пенсіонер Луцьк Показати IP 24 Травня 2015 11:19
Гарно "співаєш" але суть замовчуєщ або обходиш боком: хто призначав або залишив таких ментів? Білого хто вбив? Весь безлад в країні хто організовує? І їм це зараз підходить, щоб ця молодь стадом ходила і до них діла не мала!
а ти до пенсіонер Луцьк Показати IP 24 Травня 2015 16:03
дядьку теж щось роби для країни - не голосуй, наприклад, за кіло гречки, або 50 грн., або за обіцянку за 1 день закінчити АТО, сусідам пояснюй що і до чого, і за внуками дивися, аби робили те, що ці молоді люди роблять, тоді все буде добре, а то -ви хлопці робіть, а ми всі -старі і малі, і всі підряд дивитися будемо, а ви йдіть за нас вмирайте. то так дядьку не годиться.
ми до а ти Показати IP 24 Травня 2015 18:42
А зараз довели людей до такого, що і за 10 гр. гречки і 20 грн. проголосують! Реально подивіться на те, до чого людей довели, а міністр Розенко ще каже, що до 2017 року підвищення пенсій не буде! То як ви думаєте будуть голосувати?!:) Самі собі капкани ставлять!:) От-же недоміністри...:(
юзік Показати IP 24 Травня 2015 11:53
Лиця не отягощени інтелектом ....
зюзік до юзік Показати IP 24 Травня 2015 16:04
а в тебе мозок не отягощон елементарним розумом - і то найстрашніше.
лучанин Показати IP 24 Травня 2015 12:56
коментар було видалено
нах Показати IP 24 Травня 2015 17:54
а чого данильчук олень такий невоюює то ж так піарився тіпа вояка а зараз що всрався??? Козляра людей заставляв на коліна ставати, з кабінетів виганняв а зар сам в срачині, таки хкозлів гнати треба!!
Андрій Показати IP 24 Травня 2015 21:07
Бабло закінчилось, в депутати вирвались кому треба, а на ідеї далеко не заїдеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus