USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинська молодь пішла «воювати» до лісу

1 Травня 2014 20:20
Відчути себе вояками УПА мають змогу понад три сотні молодих людей з різних регіонів України у рамках теренової грі «Звитяга», що присвячена пам’яті Небесної сотні та відбувається на території Цуманських лісів.

Теренова гра «Звитяга», організатором якої є «Національний Альянс», відбувається 1-4 травня у Цуманських лісах, що у Ківерцівському районі на Волині.

Під час теренової гри діють правила, перелік яких у друкованому вигляді отримав кожен із учасників. Суворо забороняється вживання алкоголю та куріння, тих, хто порушить ці вимоги, зі слів організаторів, змусять покинути територію гри та добиратися із лісу додому власним ходом. Про це організатори наголосили ще до виїзду на терен у Луцьку. Також наголосили на тому, що під час теренової гри усі спілкуватимуться лише українською. Учасників закликали пам’ятати про фактор побратимства, незважаючи на суперництво між командами. До змагань допускають учасників, які досягли віку 14 років, але не старших 28 років.



Це вже дев’ята військово-патріотична гра «Звитяга». Її мета – виховання українських патріотів. Цього року у грі бере участь найбільша кількість учасників – понад 300 осіб з різних регіонів України.



«Для гри потрібна одна якість – готовність працювати в команді. Сьогодні буде поділ на сотні – дві команди приблизно по 150 чоловік. Потрібна готовність до складних погодних умов, фізична витривалість (учасники гри протягом чотирьох днів можуть пройти декілька десятків кілометрів). Це не для всіх, а для мужніх, хоробрих, тих, хто готовий пройти через випробування. Конфліктів між учасниками раніше не виникало, адже їх попереджують, що існує боротьба між командами, але вони всі побратими,які борються за Україну. Багато хто з учасників «Звитяги» перебував на Майдані, багато хто готовий на Сході захищати нашу державу», - розповів заступник голови обласної ради, очільник Ради вищих спостерігачів «Звитяги» у минулі роки Ігор Гузь.



Насамперед учасників поділили на дві сотні – Сотню Перця та Чорну сотню, кожна з яких отримала свій прапор. Після цього для учасників влаштували коротке навчання, під час якого молодих людей вчили швидко шикуватися, а за запізнення усі відтискалися від землі на кулаках. Кожен гравець мусив придумати для себе псевдо, яким його протягом гри називатимуть побратими. Попереду – чотири дні у лісі, де учасники гри відтворюватимуть структуру Української повстанської армії та здобудуть бойові навички.



Долучилися до змагань не лише юні патріоти із західних областей України. Участь у «Звитязі» брали представники Сумщини та Чернігівщини.

«Приїхати на Волинь та взяти участь у грі мене спонукала патріотична атмосфера, нереальні враження, нові знайомства, свідомі люди, яких хвилює доля своєї батьківщини, вони намагаються зберегти свої традиції. Такі ігри виховують патріотичні почуття, спонукають молодь до свідомості. У нинішні часи важливо виховувати молодь у патріотичному дусі. Торік я разом із «Національним Альянсом» їздила у Холодний Яр. Було дуже важко, але це корисний досвід. «Сухий закон» під час гри – це дуже круто, тому що молодь має вести здоровий спосіб життя»,- розповіла учасниця гри із Чернігова Анна Сапон.



Як пояснила голова «Національного Альянсу» та Ради вищих спостерігачів теренової гри Майя Москвич, триста учасників гри діляться на дві команди, відтворюючи структуру Української повстанської армії, та протягом чотирьох днів в лісах ведуть боротьбу між собою. Кожен учасник має нарукавну пов’язку, яка символізує життя, і в кожної команди є прапор. Завдання – знайти супротивника, забрати в нього прапор та втримати прапор до кінця гри. Табір йде в ліс, вони маскуються, висилають розвідку. Та шукає табір супротивника, а коли знаходить, сотня йде дружно відбирати прапор. Відбувається бій, під час якого бійці один в одного зривають пов’язки. Хто залишиться в живих, той забирає прапор. Сотня, яка втратила прапор, відновлюється та йде здобувати свій прапор у боротьбі. Це відбувається протягом чотирьох днів.

«В нас є новинка – з минулого року діє «Третя сила», махновці – диверсійна група, яка може грати на будь-якому боці, або за себе. Їх, згідно правил, до 30 осіб. Цього року ми вирішили присвятити гру пам’яті Небесної Сотні, тому що майже всі учасники теренових ігор «Звитяга» брали участь в подіях на Майдані. Один з наших чотових, друг Пегас, отримав поранення та перебуває зараз на лікуванні в Ізраїлі. Багато хто брав участь у боях на Інститутській – сотенний Звіробій (Сергій Мерчук) був сотенним у Києві. «Звитяга» стала для них першим бойовим досвідом. Саме після «Звитяги» люди можуть краще влитися в громадський рух, це базова підготовка», - розповіла Майя Москвич.



«Приблизно 80% учасників – ті, хто приїхав на «Звитягу» вперше. Я брав участь у шести змаганнях, чотири рази моя команда перемагала. В команді працювати не важко, адже дисципліна – понад усе. Якщо є дисципліна, керувати людьми та виконувати накази дуже легко. Головне, щоб стрільці, які приїхали вперше, слухалися проводу, до якого належать ті, хто має досвід. Єдиний «екстремальний» випадок був минулого року, коли на нас напала тисяча комарів, а так – звичайні синці, садни, які можна отримати, гуляючи десь по місту. Нічого складного, принаймні, для мене. Кожен може витримати, це не надто важко, але відповідально, тому що бути гвинтиком у великому механізмі команди – важлива роль», - розповів чотовий Спецназ (лучанин Назар Мисковець).

З його слів, раніше загальна кількість учасників «Звитяги» сягала 120 чоловік, а цьогоріч лише одна команда має півтори сотні учасників. Таким чином, на думку чотового, патріотизм серед молоді збільшився в декілька разів. Такі заходи виховують дисципліну, дають навички орієнтування на місцевості, спонукають до здорового способу життя. На його думку, саме тут гартується сталь молодих патріотів та захисників вітчизни.



«Із собою я взяв їжу, намет, воду, кружку, ложку, теплий одяг, крем проти комарів. У подібній грі я беру участь вперше, але думаю, що витримаю усі чотири дні», - розповів учасник гри Іван Карпінський з міста Березне, що на Рівненщині.



Під час церемонії відкриття до спільної молитви за Неньку-Україну, яка переживає складні часи, закликав молодь ієромонах Макарій. Він зазначив, що перемогти смути, які є в країні, можна лише із чистим серцем та вірою. Він наголосив, що юнакам та юкам потрібно закарбувати у серці віру, надію та любов. Загиблих героїв Небесної Сотні, пам’яті яких і присвятили цьогорічну «Звитягу», учасники вшанували хвилиною мовчання.



Майя Москвич завернулася до учасників теренової гри, зазначивши, що протягом найближчих чотирьох днів вони повинні пам’ятати, що основне завдання гри – не просто порозважатися та позмагатися, а створити базу для людей, які хочуть у майбутньому відстоювати Україну та її незалежність. Вона нагадала, що на цих землях воювала Українська повстанська армія, чию боротьбу продовжує молодь нині.

Перед тим, як вирушити у ліс, учасники гри намагалися перекричати суперників, скандуючи назву своєї сотні, сходилися лава на лаву, не обійшлося також без спільного виконання популярної кричали про Путіна. Після відкриття гри сотні розійшлися на місця таборування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 20:59
Хай земля їм буде пухом...
я Влад до Анонім Показати IP 1 Травня 2014 22:36
Дурак хочет воевать, а умный договариваться. Сейчас нагнетается обстановка воевать со своими. Если у вас не хватит мозгов идите и получите вкусные таблеточки и убивайте, но ОНО ВАМ вернется и тогда не обижайтесь. Сейчас набирают придурков поехать на восток. Там тоже живут люди и если прольется кровь знакомого, соседа или родственника, ТО будет всем плохо. ПОДУМАЙТЕ ОБ ЭТОМ. МЫ ВСЕ миролюбивые люди со своими проблемами НО все хотим жить и растить детей. Умоляю Вас НЕ УБЕЙ.
Анонім до я Влад Показати IP 2 Травня 2014 11:28
коментар було видалено
війскомат Показати IP 1 Травня 2014 21:07
Он Турчинов підписав Указ про новий призов до ЗС от і вперед молодь!!! Побачимо скільки з ціх "героїв" будуть призвано і скільки у чергах у лікарнях з аналізами будуть стояти, щоб "справку" отримати!:) А Гузь хоть служив?:) "Герой" ептить... Країна чекає!!!
Дончанин до війскомат Показати IP 1 Травня 2014 21:30
Беда в том, что на подобных сборах воспитывают тех, кто сейчас шляется с оружием на востоке Украины. Ведь сколько уже демонстрировали из таких задержанных: большинство из них сопляки, у которых даже молоко на губах не обсохло.
Піво до Дончанин Показати IP 2 Травня 2014 08:42
це не молоко, це пінка з-під пива :)
Дончанин до Піво Показати IP 2 Травня 2014 09:30
Молоко - это в смысле возраста. Действительно, пацаны, может быть даже школьники. Жаль их.
Дончанин до війскомат Показати IP 1 Травня 2014 23:25
А по поводу собственно Указа Турчинова. Этим указом наша молодежь ставится перед выбором: идти в ополченцы либо идти и убивать своих друзей. Какой будет сделан выбор - понятно и без слов.
гурбівець Показати IP 1 Травня 2014 22:47
діти діти, коли ж ви вже награєтесь
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 22:55
Не надрукували? Нехай буде так. Але скажу ще раз, що ці "ігри", які нагадують шабаші "сокирників" 40-х років, ще віділлються кровю нам.
Всезнайко Показати IP 2 Травня 2014 00:00
Побухають, потрахаються і приїдуть...
Серйожа Звєрь Показати IP 2 Травня 2014 01:43
Патріотичне виховання молоді - молодці - потрібно і дуже доречно. Але... Що це за два Р до рази на другій фотографії ? Так, діткам в окулярах це класна гра у великих дядь) Ще мо й якась тьолочка дасть.. Ех, вояки "Американського пирога"...
Мтс Показати IP 2 Травня 2014 03:18
Гузь придурок навіть неслужив,а форму напялив.ХВОРІ ЛЮДИ.. С.
сонечко до Мтс Показати IP 2 Травня 2014 18:20
Як правильно ви сказали.
я Показати IP 2 Травня 2014 06:40
да, гузь только по тылам впереди, а девченки поехали знакомится..
Луцк Показати IP 2 Травня 2014 06:59
коментар було видалено
ffff Показати IP 2 Травня 2014 07:29
да на уих землях наші воювали!але нехай і розкажуть із-за чиеї підтримки і за які кошти!ато цим дітям мозги прополощуть про патріотизм а самі дадуть звіт і положать лаве в карман ід спонсорів!!і так все зрозуміло по фото на них одні діти ні розуму ні своеї точки зору і з історіею точно не дружать!такі якраз для промивки!!!
Дончанин Показати IP 2 Травня 2014 08:06
Возле сбитого вертолета опустился второй вертолет. Забрали у раненого пилота табельное оружие и улетели. Пилота ополчены доставили в больницу.
АН Показати IP 2 Травня 2014 09:11
Если мой брат погибнет на востоке, Ярошу оторву одно место, и по селу голым проведу, мр...азь.
Дончанин до АН Показати IP 2 Травня 2014 09:18
В случае чего, пусть уходит к нашим. Примем, накормим и, если захочет, спрячем.
зомбовани клоуни Показати IP 2 Травня 2014 14:02
це позорисько Украіни та гордість америкі.до війська вони не підуть бо мають довідкі що всцикаются або інші хвороби тунеядців.вже пів европи передивилося принижуючий Украінців ролік де дітлахі одягнути в форму нато скачуть та вигукують матюки.наших дітей до війська забрали а ці в лісі будуть ховатися згущенку з ковбасою жерти та дурман траву нюхати
гузя Показати IP 2 Травня 2014 19:09
В армию и в Луганск
маршрутчик Шніпельсо Показати IP 3 Травня 2014 12:22
Гусь - знімай німецький флактерн, ти жодного морального права не маєш одягати військовий камуфляж, так як: а) не служив, б) підкаблучник дружини.
Західняк Показати IP 3 Травня 2014 18:13
Живіть далі *******в інтернеті, а я поїхав на Звитягу
ООН Показати IP 4 Травня 2014 03:26
УБИЙЦ - ВОСПИТЫВАЮТ. МНЕ УКРАИНЦУ СТЫДНО, ПОЗОР ВАМ МОЛОДЫМ СВЯТОГО ДОБРОГО В ВАС НЕТ БУДУЮЩИЕ НАЁМНИКИ-УБИЙЦЫ
Патріот Показати IP 6 Травня 2014 10:11
Чому журналісти не розкажуть про те, що під час звитяги отримали тяжкі травми неповнолітні діти....8-й клас....і ніхто з організаторів не несе відповідальності. Зламана шия-це не синець, який за два дні зійде. Батьки в шоці, кажуть що не думали, що там буде побоїще....мордобиття....
Леся Українка Показати IP 12 Травня 2014 18:49
Ліс-не Майдан. тут не страшно!!!! На Схід, і в першу чергу командосів...Ділом! Ділом, а не словом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus