USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Марш вишиванок із жалобними стрічками – у Луцьку

23 Травня 2014 20:35
Вшанувати пам'ять усіх героїв України від часів Київської Русі до нещодавно загиблих військових зібралися учасники маршу вишиванок.

Захід відбувся 23 травня, у День героїв, у Луцьку.

Учасники маршу, що стартував на Театральному майдані, вбрані у вишиванки, несли великий червоно-чорний прапор, а також прапори України із жалобними стрічками. Прямуючи вулицями Лесі Українки та Данила Братковського до місця розстрілу вязнів Луцької тюрми, вони вигукували «слава Україні – героям слава», «вони загинули, щоб ми жили», «герої не вмирають», «Бандера, Шухевич – герої України», «ОУН, УПА – державне визнання». На чолі колони несли портрети загиблих за Україну, як історичних постатей, таких як Роман Шухевич, Симон Петлюра, Степан Бандера, так і полеглих на Майдані.



Поблизу місця розстрілу в’язнів керівник «Національного альянсу» Майя Москвич закликала учасників маршу вшанувати полеглих героїв хвилиною мовчання, адже нещодавно на Сході до когорти героїв приєдналися волиняни. Вона нагадала, що Дні героїв святкують 23-24 травня, тому що саме у ці дні загинуло багато героїв України – Євген Коновалець, Симон Петлюра, Микола Міхновський.



«Цього року в нас є нові герої – ті, хто віддав життя за Україну у боротьбі на Майдані, ті солдати, які зараз віддають своє життя на Сході України. Вони є новими героями України та житимуть доти, доки житиме пам'ять про них», - зазначила Майя Москвич.

Виступила також сестра полеглого на Майдані лучанина Василя Мойсея Марія Мойсей. Вона зазначила, що вважає себе сестрою усіх, хто загинув на Майдані та далі гине у боротьбі за нашу волю. Вона закликала присутніх любити історію України, любити Україну, як це робив її брат.

«Починайте зміни із самих себе, кожна людина повинна змінюватися всередині. Коли ми почнемо усвідомлювати, що таке справді свобода, тоді ми можемо сподіватися на краще майбутнє», - звернулася вона до учасників маршу вишиванок.



Насамкінець спільно прочитали «Молитву українського націоналіста» в пам'ять загиблих героїв та для натхнення у подальшій боротьбі за Україну та виконали гімн України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Хвіл Показати IP 23 Травня 2014 21:38
Марш вишиванок - це дуже добре. АЛЕ. Потрібно будувати сучасну боєздатну армію тисяч на 400...
Корінний лучанин до Хвіл Показати IP 23 Травня 2014 23:07
Це ж до кого клич такий : будувати сучасну боєздатну армію ? Про це всі знають кому не лінь! СТАЛИ РОЗУМНИМИ ЗАДНІМ ЧИСЛОМ . 10-15 років тому такі заклики були не досить популярними. Переважало бажання йти в НАТО, особливо при Ющенко. Тому й валили свою АРМІЮ як тільки можна було. ДУМКУ ОФІЦЕРІВ НІХТО у ВЛАДІ НЕ СЛУХАВ. А молодь нехай ходить у вишиванках у них часу дуже багато на такі МАРШІ , а батьки в цей час ПРАЦЮЮТЬ для цих же дітей.
емма Показати IP 23 Травня 2014 22:24
Людей не много, но примечательно, что на 6-ом фото парень в очках с ребенком -это Вова,житель Симферополя.Просто хороший человек!
Спостерігач Показати IP 23 Травня 2014 23:09
А може вже достатньо носити прапори по вулицях, а то як якась секта. Ну може пару небайдужих знайшлося, що вийшли на вулицю з дітьми погуляти і одягли вишиванки, а решта то студенти і схоже на те що якогось технікуму ну чи училища культури централізовано скеровані на дане міроприємство, мабуть за запис ку заліковій кшижці. Ну чесне слово невже ще не надоїло. Рівень національної самосвідрмості вже такий високий що декому вже починае дах зривати. Може треба зупинитись і виходити на мирну ходу щоб у державі припинилася війна. А то носятся з тим Бандерою як з писаною торбою, що лтше він один (нк ще Шухевич) боролися за національні ідеї. До речі вони як раз то і очолювали военізовані отряди ну тобто тільки зі зброею в руках, а може якось іншими методами відстоювати національні інтереси, прш за все зміцнюючи економіку, а не розпалюючи громадянську війну.
Корінний лучанин до Спостерігач Показати IP 23 Травня 2014 23:27
Та нехай ходять та носять! Вони ж молоді, коли ж іще. Це вже краще ніж по барах сидіти. Вони ходять серед білого робочого дня , а батьки працюють. Колись піонери з барабанами по вулицях ходили, комсомольці часом теж щось кудись покладали. Хто ухилявся того на замітку та на зборах "пісочили". Тепер молодь сама щось хоче робити без примусу. Хоче - то нехай робить та вивчає спрвжню історію!
Організатор до Спостерігач Показати IP 23 Травня 2014 23:41
Ніхто нікого не організовував і не тянув молодь прийшла добровільно хто з ліцею хто зі школи хто з вну більшість це учасники Національного Альянсу акція була в пам'ять про герої легко сидіти дупою в кріслі і писати дурниці вийдіть і зробіть акцію яку ви вважаєте потрібною, цього ніхто не забороняє
4554 до Спостерігач Показати IP 24 Травня 2014 01:22
А прапори носять щоб ти сцуко знав в якій країнні живеш
Таня Показати IP 24 Травня 2014 12:29
Потрібно влаштувати мітинг щоб наші чоловіки які вже 2 місяці перебувають на сході повернулися додому!а головне – вивели з району бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.Наші чоловіки не навчені воювати ,крім того вови воюють проти чеченців! по документам вони знаходяться на рівненьському полігоні що свідчить про незаконність їх перебування в зоні бойових дій! Потрібно вимагати ротації! звертайтесь https://vk.com/id214283152
Корінний лучанин до Таня Показати IP 24 Травня 2014 15:06
З давніх-давен воювати та захищати своє племя, територію, країну, родину - ЦЕ ЧОЛОВІЧА СПРАВА! ХТО НЕ ВОЇН ТО БУВ НЕ ЧОЛОВІК! Треба, крім того всього в душі бути воїном. В нас не було належного виховання молоді з часів проголошення незалежності України. Мізки у всіх були заповнені матеріальними збагаченнями та інш. речами. Закосити від Армії це вважалось престижним у юнаків. Загроза війни у світі завжди існує і вона ніколи не зникне, тому що існують Армії, ведеться постійна боротьба за території, за надра, за сфери впливу і інш. Ну тоді чоловіки- українці, що не навчені військовій справі нехай їдуть додому відлежуватись та відпочивати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus