USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масова розсилка пакунків з вибухівкою у США: що про це відомо

25 Жовтня 2018 08:59
24 жовтня Секретна служба США повідомила, що в поштових відправленнях, адресованих кандидатові в президенти та колишній першій леді США Гілларі Клінтон та 44-му президентові США Бараку Обамі виявили вибухівку.

Пакунок, адресований Бараку Обамі, був відправлений на адресу його дому у Вашингтоні. Гілларі Клінтон вибуховий "подарунок" відправили у її будинок в Чаппакуа, що в передмісті Нью-Йорка, пише 24 канал.

За даними секретної служби, вибухові пристрої були подібні до того, який 22 жовтня знайшли у будинку мільярдера та благодійника Джорджа Сороса.

Одразу після того, як з'явилась інформація про пакунки Клінтон та Обамі, стало відомо, що подібні посилки були відправлені й за іншими адресами.

Масова розсилка пакунків з вибухівкою у США: карта

Ще одна бомба була виявлена у поштовій кореспонденції в "Тайм-Уорнер-Центр" у Нью-Йорку, де розташована редакція телеканалу CNN.


Згодом стало відомо, що ця посилка призначалася колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, який виступає на CNN у ролі політичного експерта.


Частину будівлі було евакуйовано, телеведучі були змушені покидати приміщення у прямому ефірі.


Поліція підтвердила, що, окрім вибухівки, у посилці був також невідомий білий порошок.



Через підозрілий пакунок був також евакуйований офіс конгресмена від Демократичної партії Деббі Вассерман Шульц у Флориді і будівля в Сан-Дієго, де розташований офіс сенатора Камали Харріс і редакція газети San Diego Union-Tribune.

Ще одну посилку перехопили в пункті перевірки пошти Конгресу США у Меріленді – вона призначалася конгресмену Максін Уотерс.

Президент США Дональд Трамп на резонансні новини про пакунки з вибухівкою відреагував доволі небагатослівно.


У поліції Нью-Йорка підтвердили, що у пакунків для Сороса, Клінтон, Обами та CNN один і той же відправник.


У всіх випадках це були саморобні вибухові пристрої. Американські ЗМІ з посиланням на власні джерела публікують фото, як виглядала ця вибухівка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus