USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Масштабні махінації з розмитнення авто викрили на Волині

26 Липня 2013 09:26
Масштабні махінації з розмитнення авто викрили на Волині у рамках антикорупційної операції «Держкордон».

Кримінальні «автомобільні» схеми легалізації транспортних засобів втілювали в життя працівники однієї з брокерських фірм в села Старовойтове Любомльського району поблизу митного автопереходу «Ягодин», - повідомили в управлінні внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Саме за зібраними працівниками внутрішньої безпеки матеріалами слідчі зареєстрували кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час митного оформлення автотранспортних засобів, що імпортувалися до України. Наразі йдеться про суму ухилення від сплати податків за посередництвом брокерських «послуг» із розмитнення транспортних засобів майже 3 мільйони гривень.

Огляд місця подій засвідчив, що для маніпулювання зі сплатою податків в офісі брокерської фірми використовували чисті аркуші паперу з відбитками печаток та підписами службових осіб багатьох офшорних компаній.

Крім того, уже достеменно встановлено, що саме працівники цієї брокерської компанії на вимогу представників підприємств-імпортерів, або будь-яких інших перевізників, виготовляли документи від імені офшорних компаній шляхом внесення інформації до інвойсів та інших документів, роздруковували їх на комп'ютерній техніці в офісі і передавали на митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці безпосередньо водіям, які ввозили використовувані автотранспортні засоби та кузови.

Згодом, саме підроблені інвойси чи інші документи, які нібито свідчили про відправника або власника автомобіля, перевізники чи представники підприємств-імпортерів пред’являли працівникам митниці для проведення митного оформлення.

Нагадаємо, що ініційована Міністерством доходів і зборів спецоперація «Держкордон - 2013», спрямована на посилення заходів з протидії корупції, порушенням митних правил і можливому заниженню митної вартості товарів, триватиме до кінця поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Смолка Показати IP 26 Липня 2013 10:40
Я здав
Лучанин Показати IP 26 Липня 2013 11:50
А як називається ця брокерська фірма?
Цікавий Показати IP 26 Липня 2013 13:39
А чи не та це Смолка, що живе в Заборолі?
вкладник Показати IP 27 Липня 2013 09:24
Інформація для ошуканих вкладників збанкрутілого "ЗАХІДІНКОМБАНКУ"- для повернення вкрадених "банком" депозитів Луцька прокуратура приймає заяви вкладників.Час працює не на Вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus