USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Матері бійців волинського тербатальйону звернулися до Президента

22 Листопада 2014 13:28
Якщо у найближчий тиждень-два не відбудеться ротація військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь», то їх матері і жінки обіцяють заблокувати митні переходи в містах Ягодин та Устилуг.

Матері волинських військових зустрілися з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, аби почути від нього результати перемовин у столиці щодо ротації бійців. Зустріч відбулася 22-го листопада.

«Я мав розмову в Генштабі й Мінооборони, батальйон обов’язково буде виведений на ротацію. Наступного тижня я організую заходи, щоб їх повернути на місце дислокації у Володимир-Волинський, або в області, які не прилеглі до зони АТО», - розповів присутнім губернатор.
Це викликало обурення у присутніх, адже, мовляв, тербатальон має бути на Волині, а не в інших областях. Окрім того, люди висловили невдоволення, що їм не назвали точної дати ротації бійців.

Нагадаємо, 10-го листопада більше півтори сотні матерів, жінок військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» прийшли під стіни обласної ради. Вони вимагали негайної ротації військовослужбовців (Відео: звернення батьків волинських бійців тербатальйону), які зараз на передовій. Тоді голова ОДА пообіцяв їм поїхати в Київ і поговорити з першими особами держави з приводу цього питання.

Сьогодні ж матері висунули вимогу, аби негайно здійснили ротацію їхніх рідних, мовляв, вони вже на передовій по 80 днів.

«Гітлер своїх військових тримав на передовій 30 днів, а наші вже там 80 днів, то що, Президент України гірший за Гітлера?! У багатьох вже дуже поганий психоемоційний стан», - розповіла мати військовослужбовця Алла Козак.
Втім, проблеми з ротацією відчувають не всі військові.

«При нас міліціонерів міняють кожні 30 днів, генералів міняють чітко з їхнім табелем – 15 днів, а наші вже 80 днів в окопах і землянках сидять», - розповів військовий Марек.

По тому присутні сформували звернення до Петра Порошенка, аби він здійснив негайну ротацію військовослужбовців, які вже більше 45 днів на передовій. Окрім того, матері і жінки військових тербатальйону «Волинь» висловили бажання зустрітися з главою держави керівниками Міноборони.
Під час цієї зустрічі, нардеп з Волині Ігор Єремеєв, який був теж присутній, повідомив, що, на жаль, троє військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» у полоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 13:57
Дурдом! В якій державі таке чувано чи бачено, щоб РОДИЧІ вирішували, що робити армії?! Коли це вже закінчиться?
Х/з що робити до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 14:01
В цій державі,якщо сам за себе не подбаєш(або рідні) ,то кому ти потрібен.
дідо до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 14:03
Це не зовсім родичі,це адепти московської церкви. Їх там настроюють брехнею проти України.
Кавзік до дідо Показати IP 22 Листопада 2014 19:03
Адепт !!! Ти, я бачу, сирота, тут таким раді - приїзджай!
Анонім до дідо Показати IP 22 Листопада 2014 21:24
кожен судить по собі
SELAY до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 15:27
А ти де зараз знаходишся? писака!
SELAY до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 15:28
Напевно вдома?
Кавзік до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 18:56
А Ти що зробило для армії чи держави особисто ???
Анонім до сміятися чи плакати? Показати IP 22 Листопада 2014 21:22
А ти сам туди поїдь і попробуй поспати в ямі 60 діб, тоді відчуєш, чи потрібно родичам тебе витягувати звідти чи ні.
Х/з Показати IP 22 Листопада 2014 14:06
Он міліція-"герої",роблять зачистки. Вони вчилися,мають досвід поводження зі зброєю, а окопи копати не вміють. Тому на передовій прості трудяги.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 14:08
Ще єрема свого носа всунув
дійсно до Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 14:17
Може це ВІН і допомагає янека "повернути" таким чином або, хоча б, режим янека відновити?
Українець Показати IP 22 Листопада 2014 14:23
А про що ті люди думали, коли голосували за Порошенка з Яценюком? На іх совісті тисячі життів наших громадян!
Патріот Показати IP 22 Листопада 2014 14:31
Діючі нардепи голосували за мобілізацію і підтримали початок війни на Сході Украіни , потім підтримали Порошенка в його фанатичному прагненні знищити зброєю Донбас, вони теж винні у розвалі країни, горі і смертях волинських хлопців, які загинули щоб авантюристи прийшли до влади! А місцева влада відправляла на війну і теж буде відповідати перед судом!
я Показати IP 22 Листопада 2014 14:43
що гунчик губу закопилив,задрали,нема коли нормально красти
Вікторія Показати IP 22 Листопада 2014 16:23
А хіба Володимир Гунчик виконав всі обіцянки, які він давав родинам загиблих в АТО волинян???
аяяй до патриот Показати IP 22 Листопада 2014 21:22
коментар було видалено
Анонім до аяяй до патриот Показати IP 22 Листопада 2014 21:26
піди і повоюй. добре сидіти в дома і клацати по кнопках. "герої"
проста перехожа Показати IP 23 Листопада 2014 00:58
Чому ви так негативно налаштовані до цих солдат і їх рідних???всі ж прості люди! вони ж бо дійсно там вже довго! Майте хоч трохи поваги! Або йдіть самі добровольцями і покажіть на ділі свій героїзм!
Справедливий Показати IP 23 Листопада 2014 08:58
А ті що в камуфляжі, вони підуть на заміну? Наплодилося "бутафорних" вояк, всякі самооборони, які тільки заробляють на довірливих людях.
та що там була Показати IP 23 Листопада 2014 16:47
Ті що в формі на фото? Вони і є солдатами ТРО ВОЛИНЬ!
Серж Показати IP 23 Листопада 2014 18:03
певно, в першого коментатора безмозглого нікого з родини на війну1 САМЕ НА ВІЙНУ а не в АТО не забрали, інакше б воно так не смороділо тут в угоду комусь
Серж Показати IP 23 Листопада 2014 18:06
особисто знаю багатьох, що на фото.
1 Показати IP 23 Листопада 2014 18:28
поясніть -то добровольці хочуть на ротацію чи їх рідні? це принципові питання!
Бандерівка Показати IP 25 Листопада 2014 23:06
Я там була, і це не видумані родичі і т. д. Якщо у деяких людей бракує мізків у голові, то дуже шкода за них, так званих СРАНИХ "Героїв"Які тільки можуть як обговорювати те чого і половини не розуміють!!!! Хто там не був, хто може нормально і спокійно виспатися у теплій постелі, а не в холодних окопах, землянках, з"їсти у тиші та спокої смачну страву приготовлену матір"ю або коханою дружиною, а не Бог зна що, той хто може помитися і напитися чистої води, а наші хлопці не миються тижнями, тому що води тільки і на їжу і напитися вистачає - той не зрозуміє!!! Ті люди яких біда не торкнулася, не зрозуміє цього болю який розриває серця і душі кожної матері та дружини!!! Гнилі ті люди в яких вистачає совісті писати таку гидоту про наш цвіт нації, про наших Героїв, які кожної миті захищають всіх нас і тих самих Під**расів (диванних "героїв") - їх треба всіх туди на передову, і нехай показують свій героїзм, а не сидять по барах і розказують як вони гарно відмазалися і таке інше. Так не може далі продовжуватись, кожного дня розмовляючи з чоловіком і чуючи виснажений голос, знесилення і розчарування, чую постріли, вибухи,які просто не припиняються і від яких завмирає серце. Хлопцям ДУЖЕ ВАЖКО, їм просто ДУЖЕ і то в най швидший час потрібна ротація. Вони просто психологічно і фізично не витримують, вони втомилися, Їх треба негайно звідти забирати. І РОТАЦІЯ ПОТРІБНА І НАМ (РІДНИМ) І НАШИМ БІЙЦЯМ!!!!!Вони не добровольці, вони мобілізовані!! Добровольців там 2% якщо не менше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus