USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Матіос визнав політичну заангажованість під час обрання голови ДБР

29 Листопада 2016 19:30
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що готовий бути головою Державного бюро розслідувань за умови, що лідери “Блоку Порошенка” та “Народного фронту” дадуть на це згоду.

Про це Матіос сказав під час співбесіди із членами конкурсної комісії, - повідомляє Інформатор.

На питання, чи готовий він стати на чолі структури та якою бачить свою потенційну команду, Анатолій Матіос сказав, що готовий обійняти посаду у разі згоди на це двох владних фракцій.

Один із членів комісії, депутат від “Народного фронту” Євген Дейдей вважає, що військовому прокурору бракує ключових якостей потенційного голови антикорупційної структури – моральності та неупередженості.

“Людині з такими настроями не варто іти на цю посаду. Тим паче, якщо його здивувала наша реакція і він вважає, що так будується вся країна.

Уся співбесіда пройшла “на підвищених тонах”. Матіосу, фактично, було байдуже на комісію: він сподівався, що про все домовляться поза рамками конкурсу.

Наша комісія ні від кого не залежить і голосуватиме тільки за людину, яка повністю відповідатиме вимогам моральності та професіоналізму”, – сказав Дейдей.



Як відомо, директора та заступників Державного бюро розслідувань оберуть до січня-березня 2017 року. Із 10 травня до 8 червня комісія приймала документи від кандидатів на посаду директора Держбюро розслідувань, його першого заступника та заступника.

Документи на посади керівництва Державного бюро розслідувань подав 81 кандидат. Станом на 18 жовтня залишилось 64 кандидати, які претендують на три найвищі посади в ДБР. Найвищий бал на відповідному тестуванні, яке пройшло після співбесід, здобув Віктор Острянський.

Незабаром усі кандидати на пост голови та членів Державного бюро розслідувань пройдуть також перевірку поліграфом.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, народний депутат від Луцька Ігор Лапін подав документи на конкурс на зайняття посади директора, першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань. Зокрема, народний обранець замахнувся на крісло директора новоствореного органу.

Щоправда, згідно з результатами тестування на знання законодавства, народний депутат, який представляє лучан у Верховній Раді України, має один із найнижчих результатів. Гірше за нього склали тести лише двоє кандидатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus