USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мавроді просить дозволу у Лукашенка зупинити інфляцію

12 Травня 2011 11:48
Засновник фінансової піраміди Сергій Мавроді запропонував президентові Білорусі Олександру Лукашенку відкрити пункти МММ по всій республіці для того, щоб зв'язати надлишкові кошти населення, зупинити інфляцію і девальвацію білоруського рубля.
«Звертаюся до вас, Олександр Григорович. Вихід є – і дуже простий. Дозвольте МММ в Білорусі, дайте благословення – карт-бланш мені, відкрийте пункти в усіх відділеннях ощадбанку. Я за місяць, ну за два, зв'яжу кошти населення, зупиню інфляцію і зупиню падіння білоруського рубля», - пообіцяв Мавроді у відеозверненні, розміщеному на його сайті. Про це пише Gazeta.ua.
На його думку, в ситуації, що склалася, білоруська економіка «напередодні краху, по суті, і що чекає населення - про це не хочеться навіть думати».
Скандально відомий засновник фінансової піраміди вважає, що валютно-фінансова криза в економіці Білорусі спричинена діями «професійних економістів, фінансистів».
На його думку, «стабілізаційний кредит, який доводиться виклянчувати у Росії, лише відтягне ситуацію».
«Цілком очевидно, що в цій ситуації потрібно відмовитися від усіх цих стандартних заходів і шукати інші шляхи, тому що стандартні шляхи не працюють.Чому – не так важливо», – зробив висновок Мавроді.
Паралельно з відкриттям пунктів МММ він пропонує владі Білорусі випустити високоспекулятивні держоблігації «з нульовою надійністю» за аналогією з ДКО в Росії в 1994 році.
Нагадаємо, у Білорусі інфляція за 4 місяці 2011 зросла до 10,9%, обмінний курс білоруського рубля в обмінниках девальвований на 30%, на позабіржовому ринку – майже на 70%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus