USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Майбутнє – за бюджетно-страховою медициною: Ігор Палиця зустрівся з волинськими медиками*

4 Липня 2019 19:20
Аби забезпечити високий рівень медицини та достойні зарплати лікарям, в Україні слід реалізувати бюджетно-страхову медицину. Це дозволить зупинити відтік спеціалістів за кордон, а українцям отримувати якісні послуги та контролювати фінанси.

Про це йшлося під час зустрічі голови Волинської обласної ради, кандидата в нардепи від округу №22 (місто Луцьк) Ігоря Палиці з колективом Волинської обласної клінічної лікарні.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільник медзакладу Іван Сидор зазначив, що зустріч тривала в невимушеній атмосфері, а поспілкуватись з керівником вищого органу представницької влади на Волині вдалось як про розвиток лікарні, так і про загальнодержавні проблеми.

Як неодноразово зазначав Іван Сидор, волинська обласна лікарня – одна з найкращих в Україні серед аналогічних медзакладів. Попри це, під час зустрічі з колективом Ігор Палиця зазначив, що завжди є простір для розвитку і навчання, а тому в діагностиці і лікуванні слід максимально залучати сучасні технології і підходи і укріплювати матеріальну базу лікарні.

Проте чи не найбільше медиків хвилює проблема оплати праці – здебільшого саме через низькі зарплати професіонали їдуть з України працювати за кордон. Аби виправити цю ситуацію, Ігор Палиця пропонує запровадити бюджетно-страхову медицину: це дозволить пацієнтам знати, за що вони платять, а лікарям отримувати достойну зарплату. Базові медичні послуги та допомога незахищеним верствам населення надаватимуться безкоштовно, решта – за кошти страхових фондів.

Також Ігор Палиця звернув увагу на проблему забезпечення медиків житлом. Люди, які віддали роки праці та рятували життя, часто не мають змоги самостійно вирішити житлове питання, тому голова Волиньради запропонував керівництву лікарні розглянути перспективу побудови будинку для лікарів. Якщо знайти відповідне місце та залучити місцевий бізнес, реалізація такого проекту дозволила б забезпечити житлом десятки сімей медиків.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Волиньради розповів, що особистий внесок Івана Сидора, який очолює лікарню вже більше 35 років поспіль, – визначний. Адже не в останню чергу саме завдяки лікарському і управлінському таланту Івана Миколайовича обласна лікарня – одна з кращих в Україні серед аналогічних медзакладів.

Цьогоріч завершується контракт з нинішнім очільником медзакладу і вже 8 липня розпочнеться конкурс, на якому обиратимуть нового директора комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради. Тому голова Волиньради закликав колектив не бути байдужими, а взяти участь в конкурсі. Аби заклад отримав керівника, який достойно реалізує амбітні починання лікарні та буде примножувати її здобутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus