USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська обласна лікарня може втратити ангіограф через непідготовлене приміщення

17 Вересня 2022 12:59
З 21 медзакладу України лише Волинська обласна клінічна лікарня не встигла підготувати приміщення для установки ангіографа. І якщо до 30 листопада підготовку приміщення не завершать, то новий цифровий ангіограф з Луцька заберуть в інший медзаклад.

14 вересня з робочим візитом на Волинь прибув Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Серед пріоритетних проблем, які обговорювали – заборгованості по зарплаті та запуск в медзакладах нового обладнання, купленого за державні кошти.

Під час наради з керівниками обласних медустанов міністр залишився незадоволеним бездіяльністю керівника Волинської обласної лікарні Олександра Дударя. Адже 20 медзакладів з різних регіонів України (навіть там, де тривають бойові дії), змогли облаштувати приміщення під установку ангіографів, а у Волинській обласній лікарні – ні.

«Коли ми купували ангіографи, то говорили, щоб ви готували приміщення. Сьогодні найгірша ситуація по країні у Волинській обласній клінічній лікарні», – зазначив Ляшко.

У відповідь очільник лікарні почав виправдовуватись, на що міністр відповів: «Якби я був на місці голови обласної адміністрації, то, можливо, і повірив би тому, що ви розказали».
Віктор Ляшко зазначив, що оскільки приміщення не готове, то лікарня може втратити новий дороговартісний апарат.

«Якщо 30 листопада приміщення не буде готове, то ангіограф поїде з Луцька в іншу лікарню, де є місце для нього. Не може обладнання стояти. Можливо, це трохи жорстко звучить, але інакше не буває», – резюмував міністр.

Нагадаємо, ще минулого року в лікарні відкрили реконструйоване відділення екстреної медичної допомоги. За кошти держбюджету закладу туди придбали комп’ютерний томограф, рентген та ангіограф, який мав би бути передбачений в проекті нового приймального відділення.

30 грудня 2021 року МОЗ України затвердило розподіл 24 ангіографів, один з яких був передбачений для Волинської обласної лікарні. Протягом березня-липня 2022 року обладнання поставили в медзаклад, проте за всіма вимогами апарат можна встановлювати лише в спеціально обладнаному приміщенні.

На той час лікарня мала власні кошти і можливість будувати приміщення, але цього досі не зробили. Через це новий сучасний цифровий ангіограф можуть забрати з обласної лікарні в інший медзаклад, де приміщення вже готове.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Вересня 2022 13:50
вже знайшли заміну керівнику?
1 Показати IP 17 Вересня 2022 14:45
Так

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus