USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Майнер з Луцького НТУ – про способи заробітку на криптовалютах

17 Березня 2018 18:08
Для того, аби розпочати майнити криптовалюту, потрібно близько 3 тисяч доларів на закупівлю відеокарт, а також інших комплектуючих. Хоча, зі слів лучанина Владислава Токарчука, майнінг – це ризикована штука, адже окупність обладнання може складати рік, а вже через кілька тижнів після перших проблем з налаштуванням обладнання, два з половиною роки.

Семінар «Ілюзії та реалії світу криптовалют. Розкажемо та покажемо» відбувся 17 березня в Молодіжному центрі Волині.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Владислав розповів, що семінар був запланований разом з факультетом бізнесу ще в січні.

«Я його не хотів робити, але Надія Віталіївна (Надія Хвищун - декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету, - ВН) наполягла, тож все-таки довелося реалізувати задумане. Щодо конкуренції від слухачів, які прослухали семінар, то це навіть добре, оскільки, коли люди вкладають гроші в криптовалюту, то вони ростуть», - зазначив майнер.

ХТО ТАКІ МАЙНЕРИ

Екс-начальник інформаційно-обчислювального центру ЛНТУ Владислав Токарчук розпочав з того, що для суспільства майнери не несуть ніякої користі, якщо воно не використовує біткоїн. Майнер – людина, яка видобуває криптовалюту для себе.

Він пояснив, що кожна криптовалюта має різний алгоритм майнінгу: «Якщо хтось думає, що купить асік-майнера (спеціальні пристрої для майнінгу біткоїнів, - ВН) і буде «клепати» біткоїни, то це не так. Він може майнити лише те, на що налаштований алгоритм обладнання».
Зі слів майнера, коли весною 2017 року розпочався біткоїновий бум, то вартість криптовалюти розпочала рости в десятки разів, нагорода майнерам так само збільшувалася пропорційно, тож майнери почали скуповувати відеокарти, адже «відбити» їхню вартість можна було за кілька місяців.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ДОБУВАТИ КРИПТОВАЛЮТУ МОЖЕ КОЖЕН»: ЛУЦЬКИЙ МАЙНЕР З ЛНТУ ПРО БІТКОЇН

Владислав пригадав випадок, що в Росії всі відеокарти скупив Сбербанк. Наразі відеокарта однієї і тої ж моделі коштує в два рази більше, ніж рік тому. Щодо їх зношуваності, то він говорить, що знає людей, які користуються ними 8 років і їм нічого не робиться: «Або вона «вмирає» в перші 2 тижні, або працює далі».
ЯК ЗАРОБИТИ НА КРИПТОВАЛЮТІ

Щодо того, як заробити на криптовалюті, то Владислав Токарчук зауважив, що є кілька способів, зокрема майнінг, інвестування в криптовалюту, вкладання в ICO та торгівля криптовалютами. Також існує ще один спосіб - розробка своєї криптовалюти або написання децентралізованих програм.

На сьогоднішній день відеокарта коштує 600 доларів, для майнінгу потрібно хоча б три, також потрібні комплектуючі, а також певні технічні знання, тобто на початку потрібно до 3 тисяч доларів. Утім, можливо, окупність складатиме рік, а вже через два тижні станеться так, що окупність може складати 2,5 роки.
«Якщо майнінг помре, то відповідно майнери розпочнуть продавати своє обладнання, але вже не за ті гроші, за які вони купили його новим», - зазначив Владислав.

Для того, аби купити біткоїн, потрібно іти на біржу, які посортовані по об’єму торгів на сайті coinmarket.com. Щоб торгувати біткоїнами на найбільшій біржі Bitfinex, потрібно мати депозит 10 тисяч доларів, хоча раніше це можна було створити безкоштовно. Якщо ж людина хоче купити іншу криптовалюту, то Влад все ж радить купити біткоїни, а тоді розраховуватися ними за інші криптовалюти.

Щодо інвестування, то майнер говорить, що ніхто не знає, що добре, а що погано.
«Вам потрібно самому зібрати всю інформацію і опрацювати в своїй голові. Я рекомендую інвестувати в першу десятку криптовалют рівними частинами. Сама безпека криптовалюти залежить від вас самих. У всіх атаках, які були на криптовалюту, винні самі користувачі, які, напевно, комусь відкривали свої коди чи заходили на неперевірені сайти», - зауважив Владислав та додав, якщо «лопне» біткоїн, то всі інші криптовалюти також рухнуть, оскільки вони взаємопов’язані.

ICO - це коли є якийсь проект, але в ньому ще нічого не зроблено, втім його учасники пропонують купляли токени (одиниця обліку, - ВН), мовляв, через кілька місяців ви їх продасте в кілька разів більше.

«Тобто ви даєте комусь гроші на стартап в біткоїнах або ефіріумах (лише за дві криптовалюти) і вони вам начислять свої токени, своєю чергою, ви «гратимете» на біржі, щоб продати їх дорожче», - каже майнер, утім, за його словами, це дуже ризиковано, адже лише 5% токенів від всієї кількості можна продати дорожче, тому він не рекомендує вкладатися навіть в надійні ICO.
В торгівлю криптовалютою можна «зайти» з невеликою сумою, але, як мінімум, потрібні знання в технічному аналізі, який прогнозує поведінку ціни в майбутньому на основі даних минулого. Аби займатися торгівлею, потрібно пройти мінімальний курс, який коштують від 500 доларів. Усі думають, що будуть «гребти» гроші лопатою, але насправді це не так.

«Якщо ви хочете купити криптовалюту – потрібно завести гаманець. Найбільш легкий спосіб створити гаманець на сайті Blockchain.info. Потім заходимо на сайт bestchange.ru, де можна купити будь-яку криптовалюту», - інформує майнер.
ЧОМУ КУРС БІТКОЇНА СТРІМКО ЗМІНЮЄТЬСЯ

Курс біткоїна змінюється, оскільки всі цифри «малюються». Якщо, наприклад, закинути 50 тисяч біткоїнів на дві найбільші біржі і почати їх продавати, то всі інші біржі підлаштовуються під курс цих перших двох бірж.

«В мене є знайомі, які купили біткоїн по 20 тисяч доларів, а зараз він коштує 8 тисяч. Ціну формують основні крупні біржи і від цього нікуди не дінешся», - каже Влдаислав.
До того ж на сьогоднішній день втраченими вважаються 1,5 мільйона біткоїнів, оскільки колись люди купили його по мізерній ціні і просто забули про них та коди від гаманців.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
J Показати IP 17 Березня 2018 19:07
Чоч би один хто пояснив економічну суть такого бізнесу. Н І Х Т О! Висновок:MMM в новому вигляді.
J Показати IP 17 Березня 2018 19:22
Хоч би один хто пояснив економічну суть такого бізнесу. Н І Х Т О! Висновок:MMM в новому вигляді.
Анонім Показати IP 17 Березня 2018 19:33
Льоня Голубков рекламує МММ
Техно Показати IP 17 Березня 2018 21:01
Ніби доросла людина, технарь, а сам не розібравшись в базових речах (хто управляє, керує здійснює захист системи, ... ), ще й інших втягує в аферу.
MK до Техно Показати IP 17 Березня 2018 23:38
Сам бы разобрался, для начала, прежде чем критиковать
Анонім Показати IP 18 Березня 2018 08:38
всі валюти світу підкріплені активами (нерухомість, фінансові активи і т.д.). так якими активами підкріплені криптовалюти ? з таким самим успіхом можна продавати на біржі жетони в метро
Монеро до Анонім Показати IP 18 Березня 2018 11:16
На фейсбуці був стрім. Треба було уважно дивитись, відповідь на Ваше запитання було оголошено двічі. Перш за все ознайомтесь самі з інформацією, а не краєм вуха чули і недоречні запитання ставите
MK до Анонім Показати IP 18 Березня 2018 12:47
Да что вы говорите. Может расскажете, чем подкреплен доллар? Тогда у вас будет шанс показаться толковее самого Шарля Де Голля, который в свое время и словом и делом доказал, что доллар - это пузырь. Вникайте сами сперва, а тогда минусуйте.
Анон 2 Показати IP 18 Березня 2018 10:57
Пфф.. Хоть якось просвітляють Луцький народ.. Ті які кажуть що афера розберіться що таке блокчейн і сам біток
Анон 3 до Анон 2 Показати IP 18 Березня 2018 15:33
А Савчук взагалі не зрозуміло чого заборонив. Скрізь говорять, вчать... але не в політех... їм не треба.... а потім ще говорять чо не йдуть до них вчитись)самі не вміють і комусь не дають!
Гекко Показати IP 18 Березня 2018 15:12
Чим більше читаю прихильників біткоїна, тим більше переконуюсь,що самі вони нічого пояснити не можуть.Постійно посилають десь щось читати та дивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus