USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Повернули не все: лучанин забрав з міськвідділу поліції ферми для майнінгу криптовалюти. Фото

1 Березня 2019 14:23
Лучанину Владиславу Токарчуку повернули ферми для майнінгу криптовалюти, з яких раніше міськрайонний суд зняв арешт, однак повернуто було не все, адже під час огляду обладнання лучанин виявив відсутність декількох плат оперативної пам’яті. До того ж, з його слів, обладнання було не в найкращому стані.

Повернули обладнання у міському відділі поліції 1 березня.

Нагадаємо, на початку лютого 2018 року в Луцькому національному технічному університеті під час обшуків кіберполіція знайшла та вилучила обладнання для майнінгу криптовалюти, яке належало Владиславу Токарчуку, який на той час був начальником інформаційно-обчислювального центру ЛНТУ. Загалом, в результаті обшуків виявили 6 ферм, загальна вартість яких може становити від 500 тисяч до мільйона гривень. Згодом вже екс-співробітник вишу Владислав Токарчук проанонсував семінар «Ілюзії та реалії світу криптовалют. Розкажемо та покажемо», на якому пообіцяв розповісти про ринок криптовалют та особливості цієї сфери.

Втім керівництво Луцького НТУ вважало недоцільним проведення «криптовалютного» семінару на його території та запропонувало винести його за межі університету. Натомість Владислав дав ексклюзивне інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини, у якому розповів про тонкощі добування криптовалюти та фінансовий і правовий аспект майнінгу.

На одному з судових засідань Владислав Токарчук разом зі своїм адвокатом подав клопотання про скасування арешту на його майно – ферми для майнінгу. На минуле судове засідання слідчий Констянтин Березний, який мав надати матеріали з приводу перевірки вилучених ферм для майнінгу криптовалюти, не з’явився. А сам Владислав Токарчук у коментарі ІА Волинські Новини висловив думку, що ферми використовують самі слідчі, адже жодних документів про проведення експертиз вилученого обладнання немає.

Натомість сьогодні Владислав Токарчук мав отримати обладнання, з якого міськрайонний суд раніше зняв арешт, у міськвідділі поліції, однак повернули не все.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Владислав Токарчук розповів, що не повернули шість плат оперативної пам’яті на чотири гігабайти, які орієнтовно коштують шість тисяч гривень, також не повернули переноски та реле напруги. Окрім того, не повернули записника, жорсткий диск та відеокарту.

З його слів, під час отримання свого обладнання він перевірив лише два ноутбуки: «Я просив слідчого, щоб надали можливість перевірити решту обладнання, яке знаходиться на семи рамах. Однак мені не дозволили це зробити, сказавши, що немає можливості, оскільки в них немає часу».

Щодо того, чи збирається він звертатися до суду, аби повернути майно, Владислав Токарчук каже, що насамперед порадиться зі своїм адвокатом.
«Потрібно перевірити, чи працює моє обладнання, адже мені його віддали у вкрай поганому стані. Воно все було гарно, акуратно зібране, а коли я його отримував, то було розвалене. Я все пофотографував, коли його забирали», - зазначив майнер.

Він каже, що ферми для майнінгу криптовалюти можна перевірити на предмет того, чи на них майнили, але лише за умови, що на них стояли його жорсткі диски. Якщо стояли інші жорсткі диски, то, на жаль, перевірити це неможливо.
Адвокат лучанина Василь Дорошкевич, своєю чергою, наголосив, що через поганий стан отриманого майна Владислав у цивільному порядку може звертатися до суду про відшкодування збитків. З його слів, слідчий повинен був надати можливість перевірити майно, однак цього зроблено не було, адже, можливо, він завідомо знав, що воно не працює чи в поганому стані.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрій Показати IP 1 Березня 2019 15:01
Якби Ви знали в яких умовах воно зберігалося...(((
911 Показати IP 1 Березня 2019 15:03
ЗЛОДІЙСЬКА СХЕМА ПРОЦВІТАЄ УЛАВАХ ПОЛІЦ\
проходящий мімо Показати IP 1 Березня 2019 15:09
Андрій, а ти що знаеш де стояли, як використовувалось і як зберігалось, а?)
Анатолій Показати IP 2 Березня 2019 08:55
Та мусора крадуть все, з потерпілих теж знімають і годинники і пару купюр з гаманця не брезгують.
BitZoneUa Показати IP 3 Березня 2019 09:19
Поліцейські то бандюки за якими закон, такі самі, як і всі інші чиновники. Вилучили вони... - вкрали іменем закона.
Пупкін Показати IP 3 Березня 2019 10:34
коментар було видалено
Орест Показати IP 3 Березня 2019 11:31
А сам майнер начальник (чиновник) під прикриттям лекцій майнив у свою кишеню, а витрати за електрику платили ми у формі рахунків ВУЗа-державної установи! Це те ж саме, що і заступник генпрокурора на державному заводі Патона ферми встановив. Витрати на електрику за місяць з однієї ферми на 6 відеокарт (холодних) : 1,15кВт*6відеокарт*24год*30днів*2.59грн/кВт=1678грн/місяць. А 6 ферм - це вже 10068грн. Нехай би вдома тримав і платив ці 10тис. із своєї кишені, жертва-майнер. Я сам майнив і знаю, що це затратно. А зловживання службовим становищем - це злочин! Цей Токарчук - на мою думку, порушив цю статтю закону, та й взагалі честь ВУЗу. Але судити не буду, бо зарплати в науці замалі, що й спонукає до підзаробітків. Але й з поліцейських робити злочинців у цьому випадку не варто!
Шикалад до Орест Показати IP 3 Березня 2019 21:49
Ото рвануло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus