USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Майно російського банку у Луцьку викупила фірма з офшорним капіталом, а її директор пов’язаний з нардепом від ОПЗЖ

9 Серпня 2022 11:10
У Луцьку продали приміщення «Промінвестбанку», який потрапив під санкції. Новим власником стала київська фірма з офшорним капіталом, а керівник підприємства раніше був представником нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара.

Нагадаємо, 19 березня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 11 березня про застосування санкцій проти двох російських банків - АТ «Сбербанк» та ПАТ «Промінвестбанк». Щодо останнього, то 99,772644 % його акцій належить російській держкомпанії «ВЕБ. РФ», або «Внєшекономбанк». Ліквідація «Промінвестбанку» розпочалася 25 лютого на підставі рішення Національного банку України про відкликання ліцензії цієї установи, а цінні папери націоналізовані на підставі закону, що передбачає націоналізацію українських «дочок» Сбербанку росії та ВЕБ.рф.

У Луцьку «Промінвестбанк» володів частиною нежитлового приміщення загальною площею 1 050,8 квм, розташованого в центрі міста – на вул. Степана Бандери, 20. Минулого місяця його виставили на продаж.

Стартова ціна лота була 9,95 мільйона гривень. Торги відбулися 2 серпня. В аукціоні взяло участь п’ятеро претендентів: ТЗОВ «Град інвест ріал істейт», ПП «Будівельна компанія «Інвестор», ТзОВ «Авторісейл», ТзОВ «Патріот агро» та ТзОВ «Ліонгард».

Найбільшу суму за майно російського банку запропонувало ТзОВ «Ліонгард» – 15 777 777 гривень. Цю компанію й визнано переможцем. Основний вид діяльності цього підприємства - консультування з питань комерційної діяльності й керування.
Згідно з даними відкритих реєстрів, одним з власників ТзОВ «Ліонгард» є кіпрська офшорна фірма БЛЮ СОЛАР ІНВЕСТМЕНС САЙПРУС ЛІМІТЕД, якій належить 96,74% компанії. Ця кіпрська фірма фігурує в низці підприємств, які займаються зеленою енергетикою: «Нік Енерджи», «Енерджітех», «Нік Солар», «Бест Солар», «Нік Солар2», «Нік Стар», «НІк Стар Грін», «Грінен», «Нік Грін», «Одгрін» та інші.
Керівником ТзОВ «Ліонгард» є Олександр Сліпко, він же є директором низки енергетичних компаній а ще керує ТзОВ «Бора». ТзОВ «Бора», своєю чергою, було орендарем ділянки у Протасовому Яру в Києві (урочище хотіли забудувати). У 2020 році оренду скасували.
Також Сліпко діяв як представник нардепа Вадима Столара по довіреності при купівлі для останнього будинку та ділянки у Києві, відзначає видання Наші гроші.
Вадим Столар – народний депутат України від ОПЗЖ, вийшов зі складу фракції ОПЗЖ у березі 2022 року. Згідно з даними Економічної правди, він став відомим у 2015-2017 роках як «смотрящий» за сферою будівництва в Києві.

За підрахунками Forbes, у 2021 році Столар посідав 64 позицію в переліку найбагатших українців з активами 175 млн дол. Він є власником 33-поверхового бізнес-центру «Парус» у центрі Києва. У червні 2020 року стало відомо, що Столар виходить із девелоперських компаній, які займаються будівництвом житла у Києві.

У червні 2020 Столар став власником юридичних осіб проросійського телеканалу «RABINOVICHTV» та «Всі новини», на їх базі 9 серпня 2020 був запущений проросійський канал Kyiv.live. 15 липня 2022 року канал призупинив своє мовлення до завершення воєнних дій та скасування в Україні режиму воєнного стану. Згодом стало відомо, що Столар продав свій медіахолдинг Live.Network.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Янеробот Показати IP 10 Серпня 2022 03:22
Якийсь брєд відбувається... колишні представники колишніх представників опзж купують нерухомість в Луцьку, ярмольський зустрічає на кордоні американського дипломата, хоча мав би сидіти в тюрмі... коли перемога?
Янеробот Показати IP 10 Серпня 2022 03:23
Правду казав Кузьма, що нас дурять..... шкода людей, що йдуть за це вмирати...
Слідчий Показати IP 12 Серпня 2022 07:25
Всім все відомо і ніхто нічого не робить,друзі настане і їх час за все відповідати,за рубль вони і мамку продадуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus