USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Майже 100 скрипалів із 29 країн зіграли разом українську народну пісню. Відео

13 Березня 2022 03:29
94 музиканти з 29 країн виконали українську народну пісню «Вербовая дощечка». Колаборацію ініціювала лондонська скрипалька Керенці Пікок.

В ініціативі взяли участь дев’ять українських скрипалів, пише elle.ua.

«Я потоваришувала з деякими молодими скрипалями в Україні через Instagram і з’ясувала, що дехто з них перебуває в підвальних укриттях, але зі своїми скрипками. Тому я попросила колег зі всього світу акомпанувати їм. І мені надіслали відео 94 скрипалі з 29 країн. За 48 годин! Дивовижна співпраця у створенні міжнародного хору скрипалів на підтримку України.

Українському скрипалеві Іллі Бондаренку довелося знімати відео між вибухами, тому що він не міг чути свою гру», – зазначила Керенца Пікок у своєму Instagram.

В ініціативі взяли участь дев’ять українських скрипалів, до яких доєдналися скрипкова секція Мюнхенського камерного оркестру, музиканти з Лондонського і Токійського симфонічних оркестрів, Філармонії Осло, Голлівудських студій, а також найкращі скрипалі з Ірландії, Нідерландів, Польщі, Південної Кореї, Південної Африки, Молдови, Данії, Індії.

Читати ще: «У вас забирали дім?» Антон Птушкін розповів про те, де був вісім років, і про «фашизм» в Україні

За словами Керенці Пікок, це вперше скрипалі з такої кількості країн збираються разом та створюють такі колаборації з різними стилями гри на скрипці.
Нагадаємо, український музикант і композитор Сергій Бабкін переспівав свою найвідомішу пісню на підтримку країни та армії. Ексучасник популярного гурту 5’nizza переспівав хіт нульових «Солдат», який виконував з Андрієм Запорожцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus