USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«У вас забирали дім?» Антон Птушкін розповів про те, де був вісім років, і про «фашизм» в Україні

13 Березня 2022 08:00
Український блогер-мандрівник Антон Птушкін, який народився і виріс у Луганську, пригадав, як вісім років тому його змусили залишити власну домівку. Водночас він закликав людей більше подорожувати, щоби побачити світ на власні очі.

Найпопулярніший російськомовний тревел-блогер насамперед наголосив: це – перше відео, коли він просить глядачів не підписатися на його сторінки в соціальних мережах, а навпаки відписатися. Додав, що роликів, присвячених подорожам, найближчого часу точно не буде.

Де був ці вісім років?

«Знаю, що багато хто вже відписався. Я пережив подібне у 2014 році, коли цілі сім’ї сварилися, обговорюючи одне питання. Зараз відбувається те саме. Але я залишаюся собою. Я не змінився. Я хотів би поговорити, аби відповісти на запитання, яке хвилює вас найбільше. Це запитання – «Де я був ці вісім років?»

Читати ще: Ведучий «Орла і Решки» майже два тижні з сином був в оточенні у Бучі

Я – родом із Луганська, де прожив більшу частину свого життя. Луганськ – це мій дім, який у 2014 році просто забрали. У вас забирали дім?
Уявіть: місце, де ви ходили в школу, вчилися в інституті, працювали, організовували вечірки, де було багато всього, що ви любили, усе це за кілька тижнів перестало бути вашим. Виїхали майже всі друзі, всі, кого ви знали. А замість них приїхали люди на військовій техніці.

Після цього будь-які згадки про Луганськ, про Донбас, про його людей викликали в мене тільки біль. Для мене люди Донбасу – це не пропагандистський образ розіп’ятого хлопчика, це конкретні люди, мої друзі, знайомі, сусіди, родичі. Частина з них у 2014 році виїхала, щоби розпочати нове життя, а частина – залишилася, тому що не змогла чи не захотіла виїхати. Зараз погано всім: і тим, хто поїхав, і тим, хто залишився», – наголосив Антон Птушкін.

Про «фашизм» в Україні

Він звернув увагу, що є вихідцем із Донбасу, створює контент російською мовою та живе в Києві. За ці роки, зокрема за 10 років життя в Києві, наголосив блогер, він жодного разу не зіткнувся з жодною агресією у свій бік. Додав, що неонацистів легше побачити на федеральних каналах, ніж на вулицях української столиці.

Антон Птушкін процитував слова голови Асоціації єврейських організацій та громад в Україні Йосифа Зісельса, який говорив, що ніякого нацизму чи антисемітизму в Україні немає.

«Міфи про утиски російськомовного населення в Україні, про фашистів при владі – це відверта брехня, яку тисячу разів повторювали російські ЗМІ, але від цього вона не перетворилася на правду, а залишилася брехнею, в яку багато хто повірив», – зазначив мандрівник.

Додав, що зараз цією брехнею намагаються виправдати «захист» російськомовного населення Донбасу, бомбардування Харкова і Маріуполя, міст, більшість жителів яких розмовляють російською.

«Вони ніколи не були бандерівцями чи неонацистами. Зараз вони – жертви війни, яку розпочало керівництво РФ. Сподіваюся, вже ніхто з росіян не вірить у термін «спецоперація», – акцентував блогер.Чому мовчав протягом восьми років?

«Я не мовчав, я мандрував світом, розповідав про нього і показував його вам. Я хотів, щоб ви також побачили піски Намібії, фьорди Норвегії, Маттерхорн... Але ще більше я хотів, аби ви почали подорожувати, пізнавати світ, побачили, який він різноманітний, багатонаціональний, як на Землі можуть співіснувати люди, жити разом задля спільного блага, не захоплювати сусідні території з допомогою армії, а розвивати власні», – розказав Антон Птушкін.

Для нього подорож – це синонім сучасної людини, тому що саме подорожі дозволяють розвиватися і порівнювати.

Росіянам же не можна порівнювати чи висловлювати власні погляди – так вирішив президент їхньої країни. 24 лютого він вирішив, що й нам, українцям, цього не можна, та віддав наказ бомбардувати Україну.

Читати ще: «Їм соромно»: сотні росіян в Україні хочуть позбутися громадянства РФ, – Геращенко

Мандрівник наголосив: увесь світ засудив війну в Україні, навіть завжди нейтральна Швейцарія, а сотні компаній, попри очікуваний збиток, пішли з російського ринку.

«Путін уже переміг, тому що ціле покоління росіян не виїде за кордони Росії, ціле покоління росіян житиме з міткою цієї війни... Україну ця війна зробить ще більш вільною та сильною, але за це ми платимо неймовірно високу ціну», – резюмував Птушкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus