USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже 30 місцевих бюджетів Волині – не виконані

11 Квітня 2016 13:03
При високих показниках перевиконання бюджетів усіх рівнів є й такі, які на Волині не виконали плани. Крім того, деякі бюджети високі показники забезпечили собі тим, що завідомо занизили плани.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 11 квітня.

Як повідомив заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації Володимир Селедець, за перший квартал, згідно зі статистикою, виконані всі бюджети міст, об’єднаних територіальних громад, зведені бюджети районів та обласний бюджет.

Понад план вдалося залучити бюджетам усіх рівнів 126 мільйонів гривень. Загальнообласний показник перевиконання складає 132%. До слова, якщо говорити про обласний бюджет, то він поповнився на 20 додаткових мільйонів.

Водночас 26 бюджетів базового рівня не виконані: у Ратнівському районі - 8, у Іваничівському - 6, Локачинському і Маневицькому по 3, у Ковельському та Луцькому по 2 та по одному у Володимир-Волинському та Ківерцівському районах.

Зі слів Володимира Селедця, пояснення усюди різні. Але є й основні причини, які підходять для усі територій - це несвоєчасне переоформлення договорів оренди землі та несплата у визначені терміни плати за землю.

Крім того, не в усіх районах великі відсотки перевиконання відображають реальний стан справ. Річ у тім, що деякі місцеві ради не повною мірою при формуванні бюджетів врахували наявну податкову базу. Тому в двох третинах місцевих бюджетів обсяг доходів загального фонду затверджений у меншому розмірі, ніж фактичні надходження минулого року.

Так, у Горохівському, Любомльському і Шацькому районах більше 90% місцевих бюджетів були прийняті в менших обсягах, ніж у 2015 році. В наслідок цього виконання зведених бюджетів у них - понад 150%. Подібна ситуація й з помісячним розписом, приміром, у Любомльському районі це призвело до того, що 6 з 25 місцевих бюджетів перевиконані втричі. Але насправді такими цифрами тішитися не варто.

Урешті, таким місцевим громадам пригрозили перевірками і зверненням до правоохоронних органів, якщо вони не будуть виконувати закони і не враховуватимуть чинну податкову базу. Таке заниження призводить до того, що прохання про залучення додаткових коштів ігноруються, адже начебто кошти такі у бюджетах є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus