USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Медіа Група Україна» Ахметова починає звільняти людей

15 Липня 2022 20:44
Медіахолдинг «Медіа Група Україна» починає звільняти працівників – кожному обіцяють виплатити від 3 до 12 «довоєнних» окладів, залежно від кількості років роботи.

Про це йдеться в листі директора медіахолдингу Євгенія Бондаренка до працівників, який є у розпорядженні «Бабеля».

«На превеликий жаль, ми розпочинаємо прощатися зі співробітниками. У першу чергу це стосуватиметься «четвертої категорії» – це працівники, які станом на 11 липня не були задіяні у виробничих процесах. Попередньо я проговорив з керівниками активів – і вже з понеділка вони, за участі ейчарів, розпочнуть комунікації з керівниками підрозділів», – йдеться в листі.

Медіахолдинг планує продовжувати транслювати національний марафон «Єдині новини», допоки рішення Нацради з телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензій та відповідне рішення Мінʼюсту не набудуть чинності. Виробництво власних продуктів телеканали холдингу припиняють.

«Станом на сьогодні ми поступово випрацьовуємо наш план дій після заяви акціонера. Це вимушений крок, продиктований набранням чинності закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, повʼязаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». Як найбільший приватний інвестор в економіку України Рінат Леонідович неодноразово наголошував, що не був, не є й не буде олігархом. Ми відмовляємося на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів. Припинили власне виробництво та мовлення телеканалів «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», «Індиго», «НЛО ТБ». Також анулюємо всі друковані ліцензії, включно з Vogue. Повністю зупинили всі активності нашого ЗМІ «Сьогодні» та всього діджитал-напрямку», – сказано в листі.

Пізніше холдинг Ріната Ахметова System Capital Management випустив заяву, яка повторює викладене у листі Бондаренка.

Інший учасник медіаринку в коментарі «Бабелю» заявив, що інші медіа групи проти того, щоб «Медіа Група Україна» брала участь у телемарафоні. «Якщо виходиш з проєкту, то будь послідовним», – заявив він.

Нагадаємо, 11 липня стало відомо, що інвестиційна компанія SCM Ріната Ахметова йде з медіабізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus