USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Медогляд для контрактників – платний, – військовий комісар Волині

17 Лютого 2022 17:59
Волиняни нарікають на те, що медогляд за повістками треба оплачувати з власної кишені. Натомість у військкоматі пояснюють: платні медогляди не для всіх, а зокрема для тих, хто йде на військову службу за контрактом.

Про це стало відомо під час позачергової сесії обласної ради.

Депутат Олександр Пирожик поцікавився у військового комісара області Романа Кулика, чому чоловікам, які приходять за повістками у військкомат, треба платити кошти за медогляд. Хоча ці послуги мала б оплачувати НСЗУ.

«До мене звернувся депутат Ковельської райради Іван Омельчук щодо старовижівського відділення ковельського військкомату. Коли люди приходять за повістками до комісаріату, їм дають список, щоб вони платили за всі ці медогляди. Загальний аналіз крові – 95 гривень, аналіз сечі – 60, ЕКГ – 27 гривень. Загалом він нарахував 1258 гривень. І в той же час – є наказ НСЗУ про надання первинної медико-санітарної допомоги, згідно з яким медогляди за повістками має оплачувати держава», – переконаний депутат.

Натомість Роман Кулик зауважив: важливо знати, про який саме медогляд йдеться. Адже частину оплачує держава, а частину – ні.

«У нас є різні медогляди. Перш за все, є медогляд приписки юнаків до призовних дільниць, потім – медогляд призовників, третій – медогляд переосвідчення. В нас є вісім медоглядів. У зв’язку з медичною реформою, медогляд для людей, яких призивають на контрактну службу, є платним. Адже це людина влаштовується на роботу», – пояснив він.

Водночас Роман Кулик повідомив, що наразі відбулися перемовини з громадами щодо фінансування цих заходів. З його слів, цей процес тільки розпочався.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ОДІН. Показати IP 17 Лютого 2022 20:12
Так цеж нічого особистого,просто бізнес.... НА ДУРНИКАХ.
читач Показати IP 17 Лютого 2022 23:38
Людина іде захищати свою країну,а такі кулики тільки про гроші думають.Вже давно всіх пристосуванців з військоматів пора повиганяти,лишити тільки тих,які мають бойовий досвід,а не заробітчан-куликів,які працюють за схемою "хочеш до війська---плати,не хочеш ----плати також".Все це всім відомо,а лікарі в долі.Сумно,що і під час війни українці такі жлоби...
Сталін Показати IP 18 Лютого 2022 05:15
Нуууу раз пішла така п"иятика то давайте вже розклад там що почому,скільки койко - місце в казармі,сніданкі- обіди там всякі і автомати не забудьте,а то якось не зручно получаеться)))
Свідомий Показати IP 19 Лютого 2022 08:16
Ти, прид.....ку, перед тим, як таке писати, хоча б трохи поцікавився, хто ті гроші бере. Платиться в лікувальні заклади, а не у військкомат чи особисто Кулику. Тому всі твої претензії - до Міністерства охорони здоров'я, це їхні забаганки. І якщо ти такий розумний, то вперед, набувай бойового досвіду, а потім у військкомат служити - вакансій багато

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus