USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медсестрі з Волині не вистачило одного балу для перемоги у Всеукраїнському конкурсі. Відео

9 Жовтня 2016 15:19
Х всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер “Ескулап-професіонал” відбувся у Чернівцях. За звання кращої змагались 23 учасниці з різних областей України.

Почесне друге місце в конкурсі виборола медсестра кардіологічного відділення Ковельської ЦРЛ Оксана Моцюк, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".

Справжня сестра милосердя, - кажуть про неї колеги та друзі. Оксана й сама зізнається: медицина — її покликання. Ще з дитинства гралася в лікаря. І першою в родині вирішила приміряти білий халат на щодень.

“Мені подобалося лікувати ... тваринок, якось хотілося їм допомагати, шкода було їх. Ну а потім подумала — а чому б не лікувати людей? Так прийшла в цю професію, обрала професію медичної сестри. Я закінчила в 2011 році Луцький базовий медичний коледж по спеціальності “Сестринська справа,” з відзнакою. Вчитися мені було дуже цікаво: для себе, хотіла лікувати рідних. В подальшому, вже на роботі - допомагати людям: надавати першу невідкладну допомогу, виконувати призначення лікаря. І взагалі — душевно спілкуватися з людьми. Бо ж люди потребують в першу чергу не медикаментозного, а душевного лікування...”, - розповідає медсестра кардіологічного відділення Ковельської ЦРЛ Оксана Моцюк.



Галина Андріївна на лікарняному ліжку вже 11-ий день. Зустрічає Оксану, як рідну. Каже: у медсестри — легка рука. І чуйне серце.

“Дуже добре попадає у вену, хоча в мене її зовсім не видно... І така вона людяна, ввічлива, хороша. То медсестра від Бога... Дуже вона файна, хороша. Ми всі вдячні. Не тільки я, а й всі з нашої палати...”, - каже пацієнт кардіологічного відділення лікарні Галина Дорошук.

В кардіологічному відділенні Ковельської ЦРЛ Оксана Моцюк працює відносно недавно (перейшла з інфекційного). Однак, уже встигла завоювати авторитет та повагу серед колег по цеху.

“В нас дуже відповідальна робота. Так як всі знають, що без серця людина жити не може. Хворі важкі. Хворі мають психологічні травми, тому що вони мають важку патологію. До них треба знайти підхід, розговорити хворого, підтримати психологічно. Оксана добре виконує свої обов'язки. Відповідальна і педантична в роботі. Вона справжня сестра милосердя...”, - говорить ординатор кардіологічного відділення Ковельської ЦРЛ Ольга Решетілова.

Саме професійні та людські риси й допомогли Оксані Моцюк успішно виступити у фіналі всеукраїнського конкурсу медичних сестер “Ескулап-професіонал”. Для тріумфу Оксані не вистачило всього одного балу: саме стільки вона поступилася переможниці — Людмилі Козуб із Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини “Сонечко”.

“Оксана Моцюк брала участь і представляла Волинь на цьому конкурсі як переможниця обласного конкурсу “Краща медична сестра”. Ні, розчарування немає, адже це конкурс. Все в нас попереду. Я думаю, що Волинь займе і перше місце. В нас дуже хороший і сильний колектив. Недарма саме Ковельський район представляв Волинь — це вже говорить саме за себе. Я дуже пишаюся своїм колективом. Стараємося. Вкладаємо все своє вміння , аби представляти Ковельщину на високому професійному рівні”, - розповідає заступник головного лікаря Ковельського МТМО з медсестринства Аліна Клімець.

“Наставники хороші, є в кого повчитися. Хотілося б відзначити нашого завідувача відділення — Віктора Антоновича, який дуже хвилювався за нас, переживав, дзвонив. Велике дякую хочеться сказати Олегу Олеговичу Самчуку — нашому головному лікарю МТМО. За його підтримку, за його надію. За те, що він вірив в те, що ми таки займемо призове місце. Не підведемо Волинь...”, - говорить медсестра кардіологічного відділення Ковельської ЦРЛ Оксана Моцюк.

Професійного вдосконалення прагне і сама Оксана. Вона вже встигла закінчити біологічний факультет СНУ. І переконана: підтримка колективу, наполегливість та знання допоможуть їй в подальшому стати справжнім Ескулапом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
професіонали не пере Показати IP 9 Жовтня 2016 18:50
Молодчинка. Медик від Бога. Медику потрібно любити людей і свою роботу
аяяй. Показати IP 9 Жовтня 2016 20:47
И что дальше,выживать на нищенскую зарплату медсестры или всетаки после биофака СНУ идти работать учителем,ведь доктором всеравно не будет,?
Українець! Показати IP 9 Жовтня 2016 22:10
Медикам гідну зарплату! Особливо медсестрам та санітаркам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus