USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Медведчуку призначили особисте зобов'язання

2 Листопада 2021 12:45
Печерський районний суд міста Києва обрав підозрюваному у державній зраді нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку новий запобіжний захід – особисте зобов’язання до 31 грудня.

Суд задовольнив клопотання прокурорів, пише Gazeta.ua.

Граничний строк перебування під цілодобовим домашнім арештом Медведчука закінчився, повідомляв Офіс генерального прокурора.

Медведчук просидів вдома шість місяців. Йдеться про першу справу – щодо державної зради і замаху на розграбування національних цінностей.

Читати також: Медведчук та Козак у дні захоплення Криму отримали під контроль нафтовий бізнес у Росії, – «Схеми»

Серед обов’язків, які на нього поклали:

– прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду;

– не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

– повідомляти про зміну свого місця проживання, місця роботи;

– утримуватися від спілкування з підозрюваними;

– здати на зберігання до органу досудового розслідування свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають йому право на виїзд з України і в’їзд;

– носити електронний засіб контролю.

Кум президента країни-агресора РФ Володимира Путіна залишається під домашнім арештом в іншій кримінальній справі – щодо держзради і сприяння терористичній діяльності.

Нагадаємо, що раніше суд вкотре відправив Медведчука під домашній арешт, хоча прокурори вимагали відправити його до СІЗО із заставою мільярд гривень.

Уперше електронний браслет на голову політради ОПЗЖ одягнули у травні цього року. Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду.

Пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму. Упродовж 2015 року за постачання вугілля з ОРДЛО бойовикам перерахували щонайменше 200 млн грн, за версією слідства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus