USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Медичний десант: за два дні на передовій лікарі з Луцька оглянули понад 160 бійців

20 Березня 2024 12:21
Четверо лікарів медоб'єднання Луцької тергромади повернулися з передової, де за два дні оглянули 162 військовослужбовці 100-ї окремої бригади.

Як розповів Суспільному хірург та організатор поїздки на позиції бійців Олександр Христюк, окрім нього, на схід поїхали ще троє лікарів.

«У бригаді багато наших знайомих служать. Тому вирішили зробити такий медичний десант. Поїхали хірург, нейрохірург, уролог і лікар функціональної діагностики», – розповів Олександр Христюк.

Читати ще: Буде одним з найбільших в Україні: голова Волиньради оглянув будівництво реабілітаційного центру для військових Recovery

Зі слів лікаря, першого дня медики оглянули 72 бійці, наступного – 90.
«Хребти болять, простати... Найбільше звернень було пов'язано з хворобами спини. Також були бійці, у яких через важку амуніцію загострилися хронічні захворювання», – додав лікар.

Читати ще: У Луцьку говорили про ментальне здоров’я військових та членів їхніх родин

З Луцька на передову лікарі повезли власний апарат ультразвукової діагностики. Військових оглядали в одному з наближених до передової медзакладів.
«Є велика потреба не лише в медичній допомозі, а в тому, що ми маємо показувати нашим військовим, що вони потрібні і про них піклуються», – каже хірург міської клінічної лікарні.

Як додав Олександр Христюк, такі поїздки лікарі планують організовувати раз на два місяці. Доєднатися до медичного десанту також вирішили й інші працівники лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 20 Березня 2024 14:02
«Хребти болять, простати... Найбільше звернень було пов'язано з хворобами спини. Також були бійці, у яких через важку амуніцію загострилися хронічні захворювання» такого немає бути, якщо мобілізований пройшов ВЛК і визнаний придатним до військової служби ... Питання як і куди дивилася комісія при ТЦК ???Чому бійці помирають раптово на передовій ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus