USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Мер Луцька із депутатами відвезли на схід військовим допомоги на 30 мільйонів

26 Лютого 2024 13:23
Завершилася робоча поїздка Луцького міського голови Ігоря Поліщука на схід країни. Разом із депутатами міської ради Романом Кравчуком, Романом Бондаруком та Володимиром Пшибельським він відвідав Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський напрямки. Мета візиту у зону бойових дій – передача військовим матеріально-технічних цінностей. Адже цього разу допомоги було зібрано на суму 30 млн грн.

Левова частка вантажу – безпілотники. Це дрони Mavic 3 різних модифікацій – PRO, Classic, Fly More Combo, Mavic 3Т Thermal з тепловізором, професійні безпілотники Matrice 30Т, придбані за бюджетні кошти, інформують у міськраді.

Крім того, підрозділам ЗСУ дісталися: системи скидів до дронів, антидронові рушниці, маскувальні сітки, набори інструментів, зарядні станції Ecoflow, тепловізори, Stralink. А ще – три дизельні автомобілі Kia Sorento, гроші на які зібрали працівники Луцької міської ради та її структурних підрозділів.

Транспорт отримали військові 14-ї ОМБр, 67-ї ОМБр та 3-ї ОШБр. Загалом з початку повномасштабного вторгнення, за пожертви працівників міської ради придбано понад 70 автомобілів.
Читати ще: Допомога ЗСУ: Луцька громада передає військовим майже 200 дронів, 3 авто, Starlink та EcoFlow

Передали військовослужбовцям і 100 FPV дронів від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». П’ятдесят дронів поїхали у розташування 110-ї ОМБр, інші п’ятдесят – у розташування 3-ї ОШБр.
Такі необхідні на війні подарунки загалом отримали понад десять підрозділів Збройних сил України: 110 ОМБр, 3 ОШБр, 100 ОБр, 53 бат 100 ОБР, 14 ОМБр, 67 ОМБр, 63 ОМБр, 95 ОМБр, 115 ОМБр, 4 БрОП НГУ. Їхні представники дякували луцькій громаді за допомогу технічними засобами та обіцяли ще потужніше нищити окупантів. На згадку ж про зустріч на Донеччині презентували Ігорю Поліщуку шеврони, прапори бригад, сувеніри.
Читати ще: Мер Луцька передав допомогу бійцям на Лиманському та Бахмутському напрямках

«Ми бачимо, наскільки зараз непроста ситуація на фронті, і ми маємо продовжувати допомагати нашим військовим. Ми маємо бути сильними, а головне – єдиними у прагненні зробити Україну успішною, щасливою, процвітаючою державою. Бо тільки ми господарі на своїй землі і самі визначатимемо її майбутнє. Хай Господь збереже і благословить Україну», – зазначив Ігор Поліщук на центральній площі міста Куп’янська, під стінами розбитої снарядами росіян будівлі міської ради.
Зауважимо, Луцьк за кількістю витрачених коштів на закупівлю БПЛА посідає четверте місце в Україні, а за кількістю переданих – шосте. Цього року на потреби ЗСУ з бюджету громади спрямують не менш як 500 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus