USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Мер Луцька закликав бізнес допомогти у боротьбі з COVID-19

23 Березня 2021 15:25
Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до керівників провідних підприємств громади із проханням допомогти у фінансуванні заходів, спрямованих на боротьбу з пандемією.

Нині в усій Україні зростає рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. І хоч лікувальні заклади Луцька готові до прийому хворих, однак, на жаль, міський бюджет не в змозі покрити всі потреби.

«У 2020 році світ зіткнувся з пандемією COVID-19. З березня в Україні оголошено карантинні заходи. Луцька міська рада не залишилась осторонь викликів часу і оперативно здійснила комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з хворобою», - наголошує Ігор Поліщук.

Тож для реалізації комплексних заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19 з бюджету Луцької міської територіальної громади було виділено:

– 24 128,1 тис. грн на потреби КП «Волинська обласна клінічна лікарня»;

– 500 тис. грн обласним медичним закладам, що розташовані в Луцьку, на забезпечення перевезення працівників;

– 500 тис. грн Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Волинській обласній інфекційній лікарні для проведення додаткових виплат працівникам, які працюють у небезпечних умовах праці, що спричинені поширенням коронавірусу;

– 60 тис. грн для Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на забезпечення перевезення хворих з хронічною нирковою недостатністю.

Крім того, комунальним підприємствам охорони здоров’я Луцької МТГ було виділено 11 334,7 тис. грн в тому числі:

– для закупівлі засобів індивідуального захисту (маски одноразові, маски багаторазові марлеві, халати одноразові, захисні окуляри закритого типу, маски-респіратори FFP3, набори костюмів захисних, комбінезони протиепідемічні стерильні, рукавички нітрилові, щитки захисні, шапочки медичні одноразові, дезінфікувальні засоби, антисептики, тощо), лікарських препаратів, медичних виробів та розхідних матеріалів, дезінфікувальних – 2 345,1 тис. грн;

– для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень, концентраторів кисню, аналізаторів для проведення ІФА, медичного обладнання для тимчасового інфекційного стаціонару обладнання – 4 704,5 тис. грн;

– на оплату транспортних послуг для перевезення медичних працівників комунальних підприємств охорони здоров’я – 1 406,3 тис. грн;

– на проведення доплат медичним працівникам за перебування у небезпечних умовах праці – 2 500 тис. грн;

– на оплату послуг з харчування для комунальних підприємств охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19 (харчування працівників, задіяних у наданні стаціонарної медичної допомоги хворим на COVID-19) – 378,8 тис. грн.

«У частині приміщень акушерського корпусу Луцького клінічного пологового будинку в листопаді 2020 року було відкрито тимчасовий інфекційний стаціонар (далі – ТІС) для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на COVID-19 у складі КП «Луцька міська клінічна лікарня», який розрахований на 214 місць, з них на даний момент 110 – з кисневими точками.

У найкоротші терміни були виконані ремонтні роботи в приміщеннях ТІСу, збільшено пропускну здатність магістральних киснепроводів, встановлено додаткові кисневі пункти та змонтовано два резервуари для рідкого кисню. Закуплено та встановлено 50 кисневих концентраторів потужністю 10 літрів на хвилину з можливістю використання двома пацієнтами одночасно.

ТІС забезпечено в достатній кількості пульсоксиметрами, встановлено пересувний рентгенапарат, два переносних апарати ультразвукової діагностики. Підготовлено приміщення з відповідним проведенням ремонтних робіт для встановлення закупленого спірального комп’ютерного томографа.

Разом з тим, частина обладнання і робіт, наданих для забезпечення функціонування «ковідного шпиталю» не профінансована. Заборгованість перед контрагентами на сьогодні становить близько 11,5 млн грн.

Зважаючи на поширення коронавірусної хвороби та необхідність продовження комплексних заходів, що спрямовані на захист здоров’я та життя наших громадян, серед яких також є працівники Вашого підприємства, просимо розглянути можливість участі у фінансуванні вищезазначених заходів.

Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо подолати небезпеку та забезпечити стабільну життєдіяльність Луцької міської територіальної громади», - йдеться у звернення міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 23 Березня 2021 16:17
​​Соскучились за тупыми идеями от Слуг Народа? Депутат Гурин призвал уволить всех врачей, которые отказываются от вакцинации. "В Киевском институте пульмонологии, по словам заведующей одного из отделений, прививаться согласились 20% врачей. Сама заведующая уже дважды болела ковидом, но "не чувствует внутренней уверенности в необходимости вакцинации". Что это означает на практике? 80% "врачей" нужно уволить, а их зарплату отдать 20%», - отметил Гурин в своём посте. Заметьте, предлагают уволить именно врачей, а не бездарную власть, которая провалила вакцинацию в стране. Я понимаю, что бОльшая часть депутатов привыкла лечиться в европейских странах, однако делать подобные заявления это свинство. Ещё он добавил, что врачи, которые отказываются от вакцинации, не могут называться врачами. Просто тотальный идиот, других слов нет.
Я Показати IP 23 Березня 2021 16:30
а до зелі чого не звертаються за тими мільярдами які були виведені з ковідфонду на крадівництво доріг???
Бізнес Показати IP 23 Березня 2021 17:25
А бізнесу дуже помогли??? Карантинами Локдаунами Податки ніхто не відміняв і комунпослуги Душать,як можуть,законами проклятими
Антон Показати IP 23 Березня 2021 17:44
Пропозиція заслуговує уваги. Однак порекомендував би владі навести порядок в оплаті праці окремих директорів медичних закладів громади, які отримають більще 1 млн. в рік.
лучанин Показати IP 23 Березня 2021 20:05
Покажіть зарплату та премії всьго апарату Луцькради!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus