USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку сумніваються в законності будівництва 9-поверхівки правоохоронців

12 Листопада 2016 09:00
Ціла низка порушень та сумніви щодо власності земельної ділянки: затверджений виконкомом проект будівництва дев’ятиповерхівки правоохоронців на березі Стиру розкритикували фахівці та депутати.

Про це йшлося під час засідання круглого столу «Сучасний образ історичного Луцька: проблеми і перспективи» 11 листопада.

Одним з питань, яке обговорювали у рамках круглого столу, став проект забудови багатоповерхівками водоохоронної зони вулиці Глушець у районі вулиці Дубнівської, біля мосту села Рованці. Нещодавно виконком затвердив детальний план території.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв зауважив, що територія прилягає до прибережної смуги річки Стир та є територією підвищеною екологічної небезпеки. Він наголосив, що не бачить там доцільності будівництва дев’ятиповерхівок. Також архітектор відзначив, що детальний план території, розроблений для цієї ділянки, суперечить генеральному пану.

З його слів, йому довелося відчути приниження, коли під час засідання архітектурної ради «будівельний олігарх сказав, що, оскільки, я годуюся з його податків, то зобов’язаний виконувати те, що він каже». Як виявилося, архітектурна рада все ж підтримала детальний план території, який згодом був затверджений виконкомом. Після цього, з його слів, виникає питання щодо правомірності рішення виконкому, адже це породжує практику розробки ПДП, які суперечать генеральному пану Луцька, легітимному документу, який ніхто не оскаржував.
Тому, мовляв, не можна вибірково будувати багатоповерхівки на цій ділянці, адже всі стоки потраплятимуть у річку, до того ж, не вирішене питання транспортної розв’язки, а частина території входить в прибережну смугу.
Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук зазначив, що під час засідання містобудівної архітектурної ради проект архітектори «розбили вщент», вказавши на серйозні порушення. З його слів, окрім порушень архітектурних норм, є порушення і щодо земельної ділянки, оскільки проект детального планування, затверджений виконкомом, стосується земельної ділянки, якої не має ГУ Нацполіції в області. Ділянку надали у 2008 ГУ УМВС України у Волинській області, а в 2015 році це управління ліквідували як юридичну особу. Тоді ж створили ГУ Національної поліції у Волинській області, яке не є правонаступником ГУ УМВС, тобто, користування земельною ділянкою не перейшло до нового Головного управління.
Окрім цього, згідно з генеральним планом міста Луцька, на ділянці передбачена дорожня розв’язка на Рованці, інша суперечність полягає в призначенні земельної ділянки (офіційно «для ведення особистого селянського господарства»). Відповідно до зонінгу, забудова не повинна перевищувати 4 поверхи, а ділянка входить до водоохоронної зони.

Нагадаємо, що під час засідання виконкому начальник управління містобудування та архітектури міськради Леонід Герасимюк назвав детальний план цієї території кращим, ніж у генплані, адже проект передбачає облаштування пішохідної зони та озеленення там, де мала б бути дорожня розв’язка. Своєю чергою, депутати міськради повідомляли про своє право ініціювати скасування такого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
замполіт Кобилинськи Показати IP 12 Листопада 2016 11:01
Невже ми за це воювали щоб хтось сумнівався.МИ НЕ ДОТОРКАНІ.
Green Показати IP 12 Листопада 2016 17:14
Аби стир розіллявся навесні щоб деякі де***и зрозуміли що зприродою не жартують
Генеральний план Показати IP 12 Листопада 2016 23:13
Які будинки, б...? На мені чітко видно, яка чудова транспортна розв'язка запроектована. А якесь там начальник управління містобудування та архітектури міськради каже протилежне. Побудуй цю розв'язку і ввійдеш в історію героєм з великої букви, поважною людиною. Леоніде, якщо не тямиш як будувати місто - не баламуть води, йди замітати вулиці. Хай транспортну розв'язку інші побудують. Якщо нема коштів для транспортної розв'язки, то просто залиште пусте місце в спокої. Наші діти побудують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus