USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мер Ковеля «добував» тепло і гарячу воду в Києві

10 Серпня 2009 15:27
Ковельський міський голова Сергій Кошарук провів робочу зустріч із заступником директора з питань газопостачання та розрахунків ДК «Газ України» Михайлом Заславським. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Головною темою зустрічі стало питання реструктуризації заборгованості КП «Ковельтепло» перед ДК «Газ України» за спожитий газ. Згідно з розрахунками ДК «Газ України», обсяг заборгованості на початок серпня цього року становив 6,5 мільйона гривень.
ПТМ «Ковельтепло» оформлені договори на проведення взаєморозрахунків по різниці в тарифах на теплову енергію обсягом понад мільйон гривень. Також готуються до проведення розрахунки на суму 117,9 тисячі гривень, та ПМТ «Ковельтепло» має різницю в тарифах на теплову енергію відповідно до цін по газу для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів, а також інших суб’єктів господарювання, яка становить 1,043 мільйона гривень.
Для погашення заборгованості «Ковельтепло» підписало кредитний договір із «Ощадбанком» на 5 мільйонів гривень. Договори знаходяться у головному офісі ВАТ «Ощадний банк України». Але донині обіцяні урядом кошти не надійшли.
На думку Ковельського міського голови, відчутна частина заборгованості формується щоразу боргами держави перед «Ковельтеплом» (пільги і субсидії та різниця в тарифах), які закриваються згідно з відповідною процедурою, що триває певний час. Суттєві негаразди в сфері теплопостачання пов’язані з практикою підняття ціни на газ посеред бюджетного року без підкріплення відповідними дотаціями з державного бюджету, неможливістю швидко переглядати тарифи та заборгованістю населення перед теплопостачальними організаціями.
До цього часу не вирішено питання забезпечення енергоносіями бюджетної сфери (освіта, охорона здоров’я, культура та фізкультура, соціальний захист), адже підняття ціни на газ у лютому цього року призвело до того, що запланованих для цього на бюджетний рік коштів уже недостатньо.
Під час зустрічі досягнуто домовленості про те, що при погашенні частини боргу (1 мільйон гривень) можливо буде отримати ліміти та відновити роботу котелень, відповідно – подати населенню гарячу воду, - повідомляє ЗІК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus