USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мер Ковеля хоче, щоб депутати дослухалися не до партій, а до громади

6 Жовтня 2008 13:02

У міжнародному центрі «Артек» (місто Гурзуф) 2-4 жовтня відбувся ІV Український муніципальний форум міських голів, на якому мерів Волині представляв Ковельський міський голова Сергій Кошарук. Серед питань, які обговорили учасники форуму, були і можливі зміни в законодавстві щодо виборів до місцевих рад, – повідомляють 6 жовтня «Волинські Новини».
 
За інформацією прес-служби Ковельського міського голови, Сергій Кошарук заявив про потребу внесення змін до законодавства, що регламентує проведення місцевих виборів із метою запровадження принципу «відкритих» списків.
 
Під час обговорення реформи публічної влади він зазначив, що «сьогодні виборці отримали можливість формувати місцеві ради, виходячи зі своїх політичних симпатій. Але натомість громади зараз позбавлені будь-якого впливу на персональний склад їх представницьких органів. Як наслідок – нинішні депутати, в силу об’єктивних причин, змушені більше дослухатися до партій, які їх висунули, аніж до громади, яка їх обрала.
 
Що ж стосується обласних і районних рад, то зараз вони складаються переважно з мешканців обласних та районних центрів. А інтереси «нецентрових» жителів відстоювати немає кому» .
 
На думку мера Ковеля, виправити ситуацію може запровадження так званих «відкритих» списків на виборах місцевих рад. «Тим більше, що така система успішно себе зарекомендувала в багатьох європейських країнах. У тому числі – й у сусідній Польщі», – підкреслив Сергій Кошарук.     
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ковельчанин Показати IP 6 Жовтня 2008 14:58
Я не думав, що Кошарук такий недалекий і має всіх навколо себе за нерозумних людей. Та коли депутати мажоритарники дослухалися до людей, коли вони цікавилися громадою? Просто їх купити меру легше ніж всю фракцію! "нинішні депутати, в силу об’єктивних причин, змушені більше дослухатися до партій, які їх висунули, аніж до громади, яка їх обрала" - та в Ковелі депутати не чують ні людей, ні партії, ні Кошарука. Абидна, панімаєш!
Безпартійний Показати IP 6 Жовтня 2008 17:19
КОВЕЛЬЧАНИНУ. А я не думав, що партійні боси мають нас за наївних дурнів. Справді, депутатам байдуже до ковельчан. Ковельчани відповідають депутатам тим же. Не дуже турбує зміна виборчої системи знаних в місті депутатів - за будь якої системи вони депутатами стануть знову. А от партійні "вожді" і "вожденята" дійсно стривожені - керувати депутатською отарою і "рішати питання" стане дуже важко. І "лафа" закінчиться. То "ковельчанин" признавайся - ти якого міськкому перший секретар? "Чьих будеш?"
Іванко Показати IP 6 Жовтня 2008 17:31
ДО "Ковельчанина", та й зрешту до всіх ковельчан. На сесії міської ради хоч раз хтось був? Більшість депутатів що там зарас на клоунів подібні, якіб не пройшли в депутати якби не їх "вожді" мз їхніх же партій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus