USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мер Торуня хвалився у Луцьку польською демократією

17 Жовтня 2008 13:01
Президент польського міста Торунь Міхал Залеський 17 жовтня провів у приміщенні ІАЦ «Луцьк» своєрідну лекцію про відкритість торунської мерії. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів Міхах Залеський, Польща, як і інші посткомуністичні країни, пережила складний процес зміни жорстко централізованої системи влади на демократичну. Скоро система місцевого самоврядування Польщі відзначатиме двадцятиріччя після 45-літньої відсутності.
За словами пана Залеського, досить ефективною формою участі громадян в управлінні містом є референдуми. Існують і м’якші засоби на кшталт публічних консультацій. Але, на думку мера Торуня, це слабша форма від референдуму, де «на виході» є тверде рішення.
Як приклад публічних слухань, Міхал Залеський навів спробу збудувати в Торуні в’язницю. Однак мешканці міста під час публічних слухань висловили рішуче «ні», тому мерія не погодила міністерству зведення такого специфічного закладу. Міський голова також щороку проводить зустрічі з мешканцями в кожному із чотирнадцяти районів міста.
Окрім того, поляки втішені рівнем співпраці зі ЗМІ. «Особливий елемент демократії – зробити інформацію доступною для медіа», – зазначив Міхал Залеський. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus