USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Мер перевірив, як у Луцьку ремонтують прибудинкові території

4 Жовтня 2023 20:34
Луцький міський голова Ігор Поліщук проінспектував перебіг ремонтних робіт на прибудинкових територіях, що тривають у місті, незважаючи на труднощі воєнного стану.

«Ремонт дворів – це та проблема, з якою люди звертаються найчастіше під час прийомів, під час спілкування з жителями міста, тому що це щоденний комфорт, можливість користуватися парковкою, тротуарами, дитячими ігровими майданчиками», – наголосив міський голова.

Свою перевірку він розпочав з огляду дворів на вулиці Рівненській, 1,3,5 – вулиці Задворецькій, 2. На цих прибудинкових територіях ремонт стартував порівняно недавно, тож зараз перебуває на етапі вкладання бруківки, встановлення бордюрів та освітлення.
Після цього Ігор Поліщук поїхав за адресою вулиця Рівненська, 81-87, Декабристів, 25, 25а, 27 – вулиця Захарова, 5, 7. У цих дворах бруківка вже покладена, але потрібно ще облаштувати паркомісця та велодоріжку.
Далі міський голова побував на об’єктах, де капітальні ремонти значною мірою виконані. Практично готові до експлуатації заїзди до будинків № 1,3 з вулиці Ветеранів та до будинків №№ 16, 20 з вулиці Кравчука. На критичний стан цієї прибудинкової території було особливо багато скарг мешканців.
Також Ігор Поліщук перевірив двори, де капітальні ремонти підходять до завершення. До цього переліку насамперед належать прибудинкові території на вулицях Ківерцівській, 16 та 8 Березня, 26. У цих дворах виконано комплекс робіт – асфальтування заїзду, оновлення тротуару, пониження бордюру, вимощення бруківкою навколо будинків. Тож двори стали не лише ошатними, а й комфортними.

Підбиваючи підсумки перевірки, Ігор Поліщук повідомив, що наразі у місті в роботі перебуває близько 15 прибудинкових територій. Більшість із них буде завершено до кінця жовтня. Загалом до кінця року заплановано відремонтувати близько 30 дворів.
Міський голова також наголосив, що вже не перший рік до ремонтів прибудинкових територій у Луцьку підходять комплексно – збільшують кількість паркувальних місць, облаштовують тротуари, роблять пандуси та бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення.

«На превеликий жаль, таких людей стає все більше, – зазначив Ігор Поліщук. – Тому що повертаються військові, які отримали травми, і це змушує їх пересуватися на візках. Багато людей з інвалідністю також звертаються з приводу того, щоб мати можливість вийти з будинку, щоб був пандус, пониження, і загалом комфортна прибудинкова територія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 5 Жовтня 2023 07:45
Нехай ще заїде в двір Соборності 1-Відродження 55. Там є на що подивитись. Луцьктепло труби замінили, і так і лишили. Обгородили і місяць вже ніхто нічого не робить
Хз Показати IP 5 Жовтня 2023 09:01
Та вони всюди снігу чекають
Вова Показати IP 5 Жовтня 2023 14:31
Воли 52

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus