USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мережа Facebook повідомила про нові спроби вплинути на вибори у США

1 Серпня 2018 10:08
Компанія Facebook заявила пізно ввечері 31 липня, що викрила зусилля з метою маніпуляції політикою США перед листопадовими виборами до Конгресу, спричинивши жорстку реакцію серед політиків у Вашингтоні.

Соціальний гігант вказав, що не може пов’язувати зусилля безпосередньо з Росією або із виборами, до яких залишилося менш як 100 днів, але законодавці, яким Facebook повідомив про деталі втручання, зазначають, що використані методи вказують на російську причетність, пише Радіо Свобода.

«Це абсолютна атака на нашу демократію. Вважаю з досить високою впевненістю, що... це пов’язано з росіянами», – сказав Марк Ворнер, провідний демократ у сенатському комітеті з розвідки, члени якого були поінформовані Facebook щодо висновків компанії.

«Мета цих операцій полягає в тому, щоб сіяти розбрат, недовіру та поділ (серед американців – ред.). Росіяни прагнуть слабкої Америки», – сказав голова комітету сенатор Річард Берр.

Компанія повідомила, що знайшла 32 «фейкових» акаунти в мережах Facebook та Instagram, які видалила, оскільки вони були залучені до «узгодженої» та «недостовірної» політичної поведінки. Facebook додав, що виявив зв’язки між видаленими акаунтами й тими, які створило російське «Агентство інтернет-досліджень». Раніше ця структура була названа прокурорами США причетною до зусиль, спрямованих на вплив на результат президентських виборів 2016 року.

Близько 300 тисяч людей стежили щонайменше за одним із видалених акаунтів, повідомляє Facebook, сотні тисяч людей зацікавилися приблизно 30 політичними подіями, які ці сторінки рекламували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 1 Серпня 2018 17:03
Шо, апять клятий Путін? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus