USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Мертве» військове містечко Луцька може «ожити»

25 Вересня 2014 19:00
У Луцьку є закинуте військове містечко № 51, загальною площею 10,35 гектара. Одну його частину Міноборони хотіло віддати під оренду, а частину відчужити, втім АТО змінило хід подій. Містечко таки може ожити.

Так, гордістю обласного центру було військове місто на вулиці Привокзальна, 14. Там розміщувалося більше десятка споруд: казарми, склади, овочесховища, теплиці тощо, майно обраховувалося мільйонами. Воно було базою 806-го бомбардувального Ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку, який з 1948 по 2004 роки базувався на Луцькому військовому аеродромі. Втім, більшість із приміщень наразі зруйновані. Їх ані відновлюють, ані використовують в існуючому вигляді.

З цього приводу Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося в Міністерство оборони України з інформаційним запитом, аби отримати відповіді на болючі питання, чому так відбувається.

У відповіді йдеться: «За вказаною адресою знаходиться військове містечко № 51, частина якого площею 7.4 гектара, включена до Переліку земельних ділянок, які можуть бути відчужені разом з розташованими на них об’єктами нерухомого військового майна відповідно до розпорядження Кабміну від 21-го листопада 2013-го року 926-р., та Порядку відчуження земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування Збройних Сил і державної спеціальної служби транспорту, затвердженого постановою Кабміну від 22 червня 2013-го року № 436».
Зауважимо, що в документах зазначено і про можливість передачу майна в оренду.

Так, на території військового містечка знаходиться 36 будівель (споруд) загальною площею 15 443 квадратних метри та об’єкти благоустрою загальною балансовою вартістю 1 417.6 тисячі гривень.

Детальніше дізнатися про споруди, які були у військовому містечку, можна із Державного акту Кабміна № 21 від 4 березня 1985-го року.

Згідно з ним, на території містечка знаходилися: конюшня-баня, три казарми, два штаби, учбовий корпус, три овочесховища, дві їдальні, вбиральня, магазин, два сховища для техніки, навіс для техніки, п’ять складів, дві насосні станції, дві трансформаторні підстанції, будівля навчальних класів, контрольно-технічний пункт, склад паливно-мастильних матеріалів, дві теплиці, квашпункт, контрольно-технічний пункт, медичний пункт, будівля тренажерів та чайна.

Окрім того, не території військового містечка була огорожа довжиною 630 метрів і 5510 метрів інженерних мереж.

Ці споруди зводили в 1940-1983-х роках.

На сьогодні, територія військового містечка № 51 вивільнена. Загальну експертну оцінку майна не здійснювали.

Втім, як повідомляє Міноборони, процес відчуження майна призупинений в липні окремими дорученням Генштабу від 11.07.2014-го року №13481/С.

Також в документі сказано, що після закінчення АТО буде визначено місця дислокації перспективного складу ЗС України, зокрема на земельних ділянках, які раніше пропонувалися до відчуження.

Тобто «мертве» військове містечко Луцька може «ожити», потрапивши у список місць дислокації перспективного складу ЗС України.

Фото допомогла підготувати Организація Волинских Авіалюбителів «ОВАЛ», котра в Луцьку відроджує історію авіації.

Світлини на плацу, 1980-ті роки.
КПП
КПП
Головний вїзд і дорога
Головний вїзд і дорога
Штабне приміщення
Штабне приміщення
Вхід у штабне приміщення
Вхід у штабне приміщення
Штабне приміщення
Штабне приміщення
 Колись було так, 1996-1997 рр.
Колись було так, 1996-1997 рр.
 Колись було так, 1996-1997 рр.
Колись було так, 1996-1997 рр.
При вїзді в містечко стояв монумент - винищувач-бомбардувальник Су-7БМ. На сьогоднішній день він демонтований. Фото 1990 року і тут воно в дзеркальному відображенні
При вїзді в містечко стояв монумент - винищувач-бомбардувальник Су-7БМ. На сьогоднішній день він демонтований. Фото 1990 року і тут воно в дзеркальному відображенні
Стелла Героїв Радянського Союзу, які служили в полку
Стелла Героїв Радянського Союзу, які служили в полку
Усе, що лишилося від іншої стелли Героїв Радянського Союзу
Усе, що лишилося від іншої стелли Героїв Радянського Союзу
Навчальний корпус і плац
Навчальний корпус і плац
Навчальний корпус і плац
Навчальний корпус і плац
Колишнє спортивне містечко, тепер - джунглі
Колишнє спортивне містечко, тепер - джунглі
Бокси автомобільної техніки
Бокси автомобільної техніки
Солдатська їдальня
Солдатська їдальня
Офіцерський клуб
Офіцерський клуб
Колишня алея
Колишня алея
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Організація "ОВАЛ" Показати IP 25 Вересня 2014 19:32
Скажемо так: ми відроджуємо не авіацію, а її історію на теренах Волині взагалом і Луцька зокрема. А безпосередньо авіаційною практикою в Луцьку займається Луцький Аероклуб "Крила Волині".
Бригадир Показати IP 25 Вересня 2014 19:45
Дякую Вам - успіхів та вдачи !!!
Дончанин Показати IP 25 Вересня 2014 20:28
Депутаты Харьковского облсовета отказались выделять деньги на нужды бойцов, которые защищают Харьковщину. Вначале они не захотели голосовать за этот вопрос поименно, а после и вовсе не поддержали Программу в целом. На сегодняшней сессии Харьковского областного совета депутаты не приняли «Программу территориальной обороны Харьковской области на период 2014-2015 годов». За принятие Программы проголосовали только 28 депутатов, а более 40 депутатов вообще отказались участвовать в голосовании. Основные задачи «Программы территориальной обороны Харьковской области на период 2014-2015 годов» - это обеспечение и содержание подразделений территориальной обороны; организация мест для хранения оружия, боеприпасов, а также мест для размещения личного состава; организация и проведение боевой подготовки личного состава подразделений территориальной обороны; всестороннее материально-техническое обеспечение объектов территориальной обороны. Иными словами, харьковские депутаты решили потратить деньги, которые у них есть на нужды города, а не на защиту интересов олигархов.
777 до Дончанин Показати IP 26 Вересня 2014 06:03
И это правильно!!! )))
Мимими до Дончанин Показати IP 26 Вересня 2014 10:48
"на нужды города" - щас расплачусь от умиления. Харьковских депутатов пачками внедрили наверное прямо из космоса, таких всех из себя не олигархов, не жулье-ворье, не хитровыдолбаных пройдох, таких всех из себя кристально чистых и пекущихся о интересах простого народа, а не о своих жопах. Кроме иных сфер взять их было неоткуда, потому, что за двадцать с лишком лет на земле ни одну такую депутатскую особь никто никогда не видел. Посмотри на морду одного своего Кернеса и не рассказывай здесь сказки Венского леса.
Лучанин до Мимими Показати IP 26 Вересня 2014 12:18
А там ще Добкін є, Допа і Гепа основні витратники грошей, але тільки не на "нужды города", зніміть рожеві окуляри! Вони сплять і бачать російський прапор на обласній споруді.
А14 16 Показати IP 26 Вересня 2014 00:20
Ось так
ЯЯ Показати IP 26 Вересня 2014 10:36
Песець! Ніби в Прип"яті! Наших президентів і всіх хто буб з ними при владі починаючи з старого пердуна Кравчука вішати треба, а не утримувати, як королів за державний кошт, бо одну з найбагатших, найрозвиненіших республік СРСР в рекордні строки перетворили в руїну як після війни чи техногенної катастрофи своїм "мудрим" керівництвом.
))) Показати IP 26 Вересня 2014 12:08
Молодці ВН! Це потрібна справа. Чому б його не відбудувати? Хто, як не ми)))
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2014 12:23
Треба нарешті починати кормити свою АРМІЮ! А стосовно всіх пезидентів, хто цілеспрямовано руйнував ЗСУ, обов'язково треба спитати!
пр Показати IP 26 Вересня 2014 15:04
коментар було видалено
Бармалєй Показати IP 26 Вересня 2014 22:30
А ще є військове містечко на Красному. Приблизно в такому ж стані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus