USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Мертві винні, бо не говорять»: родичка волинянина, якого збили поліцейські, розповіла про деталі інциденту

4 Жовтня 2021 20:48
«Винуватець аварії не попросив вибачення у батьків та сина загиблого, а справу хочуть «зам’яти», – у цьому переконана Ірина Одіон племінниця волинянина, якого днями на смерть збили поліцейські на службовому авто.

Про це вона розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, 1 жовтня близько 20 години у селищі Локачі правоохоронці на службовому авто збили чоловіка із велосипедом. Від отриманих травм постраждалий помер у лікарні наступного дня. Автівкою правоохоронців керував 21-річний місцевий поліцейський Андрій Громик.

Як з’ясувалося, під колесами поліцейського автомобіля загинув 42-річний мешканець села Крухиничі Володимир-Волинського району Іван Поліщук.

«Ми не знаємо точного часу, коли все відбулося... Думаю, десь біля 20 години, бо вже о 21:15 зателефонували із лікарні у Володимирі-Волинському й повідомили, що дядько у важкому стані. Коли приїхали у лікарню, нам сказали, що жодних гарантій, що дядько житиме, нема, адже він отримав дуже важкі травми: перелом восьми ребер у декількох місцях, перелом кістки бедра та зміщення тазу. У реанімації нам показували всі знімки, але на руки не віддали. На той момент медики казали, що внутрішні органи не пошкоджені, але на наступний день, зранку, виявилося, що уламки ребер пробили легені», – розповідає племінниця загиблого Ірина.

Зі слів молодої жінки, суботнього ранку 2 жовтня рідним пролунав дзвінок із медичної установи. Голос у слухавці повідомив, що постраждалий у ДТП Іван Поліщук помер.

«Тоді ж сказали, що згодом нам мають зателефонувати із поліції щодо судово-медичної експертизи. Утім, протягом дня на зв’язок так ніхто й не вийшов, тож ми зателефонували на гарячу лінію до Локачинського РВ УМВС у Волинській області. Там повідомили, що розтин тіла відбудеться у суботу після обіду, але експертизи так і не провели. Ми чекали. Потім зв’язувалися і з поліцейськими, і з реанімаційним відділенням у Володимирі-Волинському, з ДБР, але усюди відповідали одне: «Ми не знаємо». Потім батьки поїхали в Локачі купувати все необхідне для похорону, і заїхали до поліції. До цього ми не знали жодних обставин аварії, крім того, що дядька збив поліцейський. Нам пояснили, що на момент інциденту працівник поліції перебував за кермом службового автомобіля з увімкненими проблисковими маячками, щоправда, не знаю – з синіми чи червоними», – каже Ірина.

Дівчина заначила, що в поліції повідомили, буцімто розтин перенесли на неділю, 3 жовтня.

Натомість, коли рідні прийшли у неділю до моргу, їм сказали, що й 3 жовтня розтин не планується, хіба якщо родичі загиблого самостійно сконтактують із судмедекспертами.

«Ми цього не знали. Річ не в тому, що ми не хотіли заплатити за проведення судово-медичної експертизи, нам просто ніхто цього не сказав. Однак, після перемовин, експертизу провели 3 жовтня близько 13 години. О 17 годині нам привезли тіло з результатами розтину. У довідці про причину смерті було вказано: «поєднана тупа травма тіла». Це вже потім, залучивши до справи адвоката, нам стало відомо, що більш повний судово-медичний висновок надають поліції. Поки що у нас таких відомостей немає. Що найцікавіше, що спочатку у поліції нам розповідали про те, що, мовляв, дядько їхав на велосипеді і його збили, а потім – що переходив дорогу з велосипедом в руках. Ймовірно, авто поліції летіло на великій швидкості, адже після зіткнення автомобіль вилетів з дороги. Між дорогою і парканом приватного будинку є такий собі рів – водовідвід, то вони колесом влетіли у водовідвід, дном транспортного засобу просунули декілька метрів і збили стовп, який тримав паркан. Я не впевнена, що на момент аварії увімкнули освітлення. Але у поліцейських точно мав би бути увімкнений відеореєстратор. Та чи нададуть нам доступ до цієї інформації?» – розводить руками волинянка.

Ірина зізнається, що спочатку, коли все сталося, у неї й думки не було надавати інциденту розголосу.

«І цього б не трапилося, якби цей поліцейський, який збив дядька на смерть, хоча б прийшов до його сина та батьків і попросив вибачення. Ми розуміємо, що це було не спеціально, що таке, на жаль, трапляється. Але якщо вже так сталося, то хотілося хоча би людяності від тих, хто нас захищає. І тепер коли ми бачимо, що це все хочуть «зам’яти», немає бажання лишати все, як є. Бо вийде, що у аварії винна лише та людина, що загинула, бо мертві не говорять», – емоційно ділиться наболілим співрозмовниця.

Нагадаємо, у пресслужбі поліції Волині повідомили, що правоохоронці на службовому авто рухались на виконання завдання з увімкненими проблисковими маячками. Під час руху неосвітленою дорогою перед службовим авто у невстановленому місці зненацька почав переходити дорогу чоловік з велосипедом в руках. Поліцейські намагались уникнути аварії, однак у цей момент на нього було скоєно наїзд. Постраждалого доставили в лікарню. Уранці він помер. Ще 1 жовтня на місці події слідчі ДБР провели невідкладні слідчі дії, досудове слідство проводить також ДБР. У ГУНП щодо причин скоєння дорожньо-транспортної пригоди призначили службове розслідування.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Арсенчик Показати IP 4 Жовтня 2021 22:00
Мусора - не люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus