USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці гуртожитку на Відродження – проти сусідства з студентами

9 Серпня 2016 17:51
Мешканці гуртожитку № 2, який відноситься до Луцького національного технічного університету, вимагають відокремити сімейні помешкання від студентських. Люди кажуть, що в 1996 році університет незаконно викупив приміщення гуртожитку разом з жителями.

Про це говорили 9 серпня за круглим столом з питань врегулювання спірної ситуації, що склалася в гуртожитку за адресою проспект Відродження, 22Б, у Луцькій міській раді.

У гуртожитку №2 проживають студенти ЛНТУ та 33 сім’ї, які отримали тут ордери на житло понад 20 років тому, до того, як університет викупив приміщення гуртожитку. Мешканці скаржаться, що десятиліттями миряться у побуті з недисциплінованими студентами. Їх не влаштовує таке сусідство, натомість жителі вимагають виділити їм окремі поверхи та дати можливість приватизувати житлову площу.

Своєю чергою, представники університету заявляють, що придбаний гуртожиток наразі перебуває у власності Міністерства освіти України, та згідно з чинним законодавством, право на проживання в гуртожитку першою чергою мають студенти, потім – викладачі. Стосовно сторонніх жителів, які лишились в гуртожитку після перепродажу, то, на думку ЛНТУ, до них застосовані усі можливі компромісні умови: проживания за ту ж оплату, що студентам, окрім того, університет не виселив сім’ї з відомчого гуртожитку на вулицю і не створив проблем з безхатченками уже для міської ради.

Мешканці категорично проти такої відповіді. Вони стверджують, що заселялись в цей гуртожиток на законних підставах та мають ордери на право проживання з визначеною площею. Люди згідні переїхати з своїх кімнат на окремо виділені поверхи, лише при умові гарантій на постійне проживання, аби можна було починати вкладати гроші в облаштування помешкання.

Аби врегулювати конфлікт вирішили створити ініціативну групу з представників мешканців, університету та депутатів міської ради, підготувати запит в міністерство освіти та винести питання на голосування комісії 31 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луу Показати IP 9 Серпня 2016 17:59
Самі колхозникі з села приїхали общагу за копійкі викупили,тепер ще не хочуть щоб люди жили.одним словом полішуки
Село Показати IP 9 Серпня 2016 18:14
В село ср..... мітлою навипередки корів доіти..
ВОВК до Село Показати IP 9 Серпня 2016 18:46
тупоголові селюки понаїхали буцімто вчитися а унітаз лише в кіно виділо от і миє там своє лапи нажеруться самогону з цибулинням і сморід на пів Луцька. Нужника в селі чистити а не по місту лазити.
Оля Показати IP 10 Серпня 2016 00:13
Судячи з лексики і стилістики висловлювання, то саме тільки п'яти від глини відмило і вже когось обзиває. Не всі вміють барижити, і на людях наживатися, сплачуючи єдиний податок і кричучи кругом, що бізнес душать.
стефко Показати IP 10 Серпня 2016 07:28
А за які заслуги кімнати в гуртожитку безплатно, ще і приватизувати хочуть?! Цікава позиція в людей?! Халяви хочеться..... Гуртожиток студентський. Вуз відомий на Украіну/то не мауп, чи гупанітарний, чи біотехнічний/, студентам треба жити у гуртожитках, то які питання?!
777 Показати IP 10 Серпня 2016 08:26
щоб гуртожиток був студентським потрібно було відомому університету побудувати,а не за копійки з махінаціями в людей забрати. люди які там живуть цей гуртожиток будували. це ще повина прокуратура занятися ....
оля Показати IP 10 Серпня 2016 08:52
Читайте уважно: "33 сім’ї, які отримали тут ордери на житло понад 20 років тому, до того, як університет викупив приміщення гуртожитку". Запитання:як можна було придбати приміщення з людьми? Хто продавав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus