USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Мешканці луцького ОСББ навчилися платити за світло у п’ять разів менше

4 Березня 2017 15:52
Платити в п’ять разів менше за спожиту електроенергію навчилися мешканці будинку на вулиці Конякіна, 14Б, що у Луцьку. Відтепер тут у допоміжних та приміщеннях загального користування всі лампи розжарювання замінено на енергозберігаючі. Модернізацію електроосвітлення ініціювали активісти ОСББ «Добробут 14Б». Загальна вартість проекту – 18 тисяч гривень, а реалізували його за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на умовах співфінансування.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

«Після створення ОСББ ми взяли за мету створити комфортніші умови проживання наших мешканців, при цьому ефективно використовуючи їхні кошти. Одним із перших проектів було модернізувати електроосвітлення шляхом заміни ламп розжарювання на енергоощадні в місцях загального користування – коридорах, підвалах та на міжсходових майданчиках. Але, оскільки цей проект дороговартісний, ми звернулися у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», де його підтримали. Відтак відремонтували електрощитову, замінили старий лічильник на новий, який не потребує повірки 16 років. Також закупили всі нові світильники і встановили 100 енергоощадних ламп. У результаті споживання електроенергії скоротилося в п’ять разів. Раніше ми щомісяця платили 2,5 тисячі гривень, тепер за весь будинок ця сума становить 520 гривень. Відтак витрачені на модернізацію кошти нам окупляться вже через півроку», – розповідає голова ОСББ «Добробут 14Б» Володимир Кацевич.
З його слів, це перший проект, реалізований спільно з Фондом. Повторне звернення мешканці вже ініціювали, і стосується воно утеплення будинку. Хоча на сьогодні зроблено чи не найголовніше – встановлено лічильник обліку тепла. За три місяці опалювального сезону за спожите тепло вони сплатили на 350 тисяч гривень менше.

Мешканець будинку Микола Андрусік позитивно відгукується про створення та діяльність ОСББ. Каже, якщо жителі самі будуть активними й націленими на результат та допомагатимуть ОСББ, то зміни на краще швидко стануть помітними.
«Ми допомагаємо ОСББ відповідно до їхніх звернень. У цьому будинку – це проект модернізації електроосвітлення, що дозволяє суттєво економити кошти. Енергоефективні програми – у пріоритеті, ми завжди готові їх реалізувати спільно з громадою», – наголосив менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Андрій Кремський.

Як розповіла менеджер Офісу розвитку кварталу на вулиці Гордіюк, 37 Леся Подольська, мешканці цього будинку звернулися до них ще на етапі створення ОСББ.
«Ми надавали їм консультації, правову допомогу, супроводжували у цьому процесі, розповіли, що є можливість скористатися допомогою Фонду на умовах співфінансування. Голова ОСББ оперативно підготував та надав усі потрібні документи. Про ефективність проекту свідчить суттєва економія коштів мешканців будинку. До того ж, він довготривалий і скерований на перспективу», – зауважила Леся Подольська.

Спільними зусиллями можна зробити навіть багатоквартирний будинок світлим, теплим і затишним. А Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримуватиме ініціативних лучан, готових до ефективних змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ігор Показати IP 4 Березня 2017 15:54
Є ще таке ОСББ що плати і плати і без води сиди гарячої і холодної. Тут якась система і де тут собака зарита? Мешканці Соборності без води тиждень сиділи без холодної і гарячої і ніхто нічого не вирішив. От вам ОСББ
Петро до Ігор Показати IP 4 Березня 2017 20:25
Ігоре, ОСББ створене для того, щоб утримувати будинок та прибудинкову територію і, Вам вже пора знати, що холодну воду подає Луцькводоканал, а гарячу ДКП "Луцьктепло". Відповідно, плата за ці послуги плата надходить до цих підприємств. А внески на утримання використовуються на оплату електричної енергії, ліфтів, прибирання будинку та прибудинкової території.
упс Показати IP 4 Березня 2017 18:08
Оплата світла в підїзді-це основний платіж??? Чи їм палиця і в квартирах лямпочки змінив....?
пупс до упс Показати IP 4 Березня 2017 20:27
оплата електричної енергії не основний, але один із основних платежів із утримання будинку. Економія витрат за цим платежем дозволяє використовувати надходження на інші цілі, пов"язані із утриманням будинку та прибудинкової території.
Сергій Показати IP 4 Березня 2017 22:52
От якби навчилися за опалення платити у 5 разів менше, тоді б було цікаво... подумаєш... лампочки навчилися вкручувати...
Петро до Сергій Показати IP 5 Березня 2017 16:36
Сергійко, читай уважно, за опалення зекономили за 3 місяці 350 000 грн, або 30 відсотків від суми платежу. Якщо ти такий вундеркіндер, то зроби у себе в будинку так, щоб за опалення платити у 5 разів менше!
Анонім Показати IP 5 Березня 2017 02:17
А що? Вони раніше крутили табуретку, на якій стояв той, хто тримав лампочку і вставляв у патрон?
Антонім до Анонім Показати IP 5 Березня 2017 16:43
ох і "розумний" ти хлопака, логіка аж пре... Тільки одного не можу зрозуміти - чому не спиш, а в о 2-ій годині ночі строчиш кометарі... що у ліпінах інтернет провели, чи лише у 2 ночі дорвався до клави...?
Оля Показати IP 5 Березня 2017 11:37
Платити в 5 разів менше за спожиту електроенергію, чи споживати в 5 разів менше?
Коля до Оля Показати IP 5 Березня 2017 16:38
Вірно підмілити - споживати, а відповідно і платити у 5 разів менше. Все залежить від ціни 1 кВт-год, яка множиться на кількість спожитих кВт-год...
ОСББ Показати IP 6 Березня 2017 09:01
Оце прогрес.Краще реле поставити,щоб не світили ці лампочки без потреби.І перехід на світодіоди,бо інше-вчорашній день.Труби повинні вже бути поліпропіленові,каналізація пластик,ІТП з погодним регулюванням,лічильники на все,вузли обліку на все,утеплення 12-15 мм.Ось тоді і хваліться і хваліть своїх спонсорів,бо все інше піар і не більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus