USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мешканці трьох сіл Волині протестують проти закриття дільничих лікарень

9 Лютого 2016 10:15
Мешканці місцевих сіл протестують проти закриття дільничих лікарень, які у зв’язку з реорганізацією мають трансформуватись в амбулаторії. Так, Смідинська, Кримнинська та Сереховичівська дільничі лікарні працюватимуть в новому режимі, - інформує Громадське Волинь.

Мешканці трьох сіл зібрались на акцію протесту біля Старовижівської районної адміністрації у понеділок, 8 лютого.

Декілька десятків обурених селян вимагали не закривати лікарні. Кажуть, що Старовижівська центральна районна лікарня знаходиться за 23 кілометри від їх сіл. У разі, якщо їхні дільничі лікарні не працюватимуть, їм доведеться долати великий шлях, аби отримати медичну допомогу. Також скаржаться, що села обслуговує лише одна «швидка».

Серед місцевих мешканців багато пенсіонерів та людей поважного віку, які часто хворіють та потребують лікування. Вони не зможуть часто їздити до Старої Вижівки на лікування.

Першою чергою, заступник головного лікаря Старовижівської ЦРЛ Майя Олексюк зазначає, що реорганізація дільничих лікарень відбулась ще у 2011 році.

«Пройшла вона наказом з реорганізації і юридично вони припинили існування дільничих лікарень. Щоб далі функціонували ці лікарні, потрібно, щоб там був головний лікар та лікуючий лікар. Також там має бути медичне обладнання. І те, що відбувається реорганізація всіх лікарень, то ці лікарні вже юридично не існують. Ми навіть звіти по них не можемо здати», – сказала Олексюк.

Проте селяни вважають, що за допомогою реорганізації Старовижівська ЦРЛ намагається «перетягнути ковдру на себе».

«Вони не зменшують лежачі місця в районі, щоб збільшити лежачі місця в лікарнях. Я думаю, що потрібно зменшувати лежачі місця в районній лікарні, а збільшити в дільничих», – зазначив депутат Кримненської сільської ради Богдан Біцюра.

Люди кажуть, що продовжуватимуть боротьбу за лікарні. У разі закриття, будуть протестувати за перекривати дороги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
владі Показати IP 9 Лютого 2016 10:19
скільки можна безглуздо реформувати медицину, недавно прийнята концепція розвитку медицини, влада читайте, не робіть бездумних кроків!!!!!! гунчику, ващенюк схаменіться
Лана Показати IP 9 Лютого 2016 10:34
Нинішня влада гірша за януківську. Знищити хоче все. Не буде шкіл, садків, лікарень і т.д., не буде і життя. Все потрібно відкривати, щоб села функціонували, а не закривати.
лучанка Показати IP 9 Лютого 2016 11:30
Як наші люди не можуть зрозуміти, що в дільничій лікарні немає того обладнання, тих спеціалістів, які є в спеціалізованиж медичних центрах. Як на мене, то краще щоб в амбулаторії був автомобіль,який відвезе хворого в лікарню. Там його будуть лікувати спеціалісти. В амбулаторії фельшер поміряє тиск, дасть мікстуру від кашлю, зіб*є температуру і відправить в районну лікарню.
медик Показати IP 9 Лютого 2016 13:53
В Камені на 62 тисячі населення пракцює одна райнна лікарня і справляється не гірше всіх Старовижівських разом взятих,з населенням вдвічі меншим.В якому бюджеті знайдете такі гроші?
киів Показати IP 9 Лютого 2016 15:15
а що взамін?? В Сераховичах закрили аптеку.забрали автомобіль швидкоі допомоги ( і не в АТО ) закрили філію ощадбанку.закривають лікарню--! а куди людей! а що буде з приміщенням лікарні ? чи може потрібно на в"ізді в Сераховичі почепити" чорну дошку"
Українець Показати IP 9 Лютого 2016 15:18
Утримання сільської лікарні - це великі кошти. Як що громада, члени якої хочуть лікуватись в цих лікарнях, додатково буде складатись на їх утримання, на зарплату спеціалістів, комунальні затрати, придбання обладнання то чому нехай залишаються...
полішук до лучанки Показати IP 9 Лютого 2016 15:23
! - а "фельдшер! по друге -ти давно була в селі? і чи в кожного е кошти лікуватись в тих"центрах" а знаеш як виіжджае "швидка " в село?? умничаеш за комп"ютером ! пропоную самій лікуватись у "фельшера" чи акушерки! так розумію.що тобі одинрково!!
лучанка до полішук до лучанки Показати IP 9 Лютого 2016 20:33
я не сиджу за комп*ютером на відміну від вас.я саме за те,щоб швидка доїжджала в село на виклик за 20 хвилин і щоб хворого відправили лікуватись до професійно- грамотних лікарів. якщо кошти не будуть розпорошуватись на дільничі лікарні, а зконцентрують в міжрайонній лікарні на хороше обладнання, хороших спеціалістів то і результат буде хороший.
до украінця Показати IP 9 Лютого 2016 15:43
а районна яким...утримуеться???
111 до украінця Показати IP 9 Лютого 2016 15:48
в селі живуть не люди тому і утримання лікарні дорого!!!???? допоможи всім селянам і малим і немічним переіхати в місто! які проблеми? янукович не дозволяв собі такого!!!!
киів Показати IP 10 Лютого 2016 16:33
підтримую всіх тих хто війшов на акцію!!! закриють а взамін не дадуть нічого!!! як отим хлопцям з АТО! одні балачки і обіцянки!!!
полішук до лучанки Показати IP 10 Лютого 2016 16:35
коштів ніколи не бувае вдосталь тим більше в корумпованій медицині!!! скільки б не давали чи виділяли!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus