USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Мешканці вулиці Наливайка у Луцьку просять відремонтувати двір та встановити дитмайданчик

4 Липня 2019 12:30
Декілька років тому здавалося, що міська влада махнула рукою на 40-ий мікрорайон. Неосвітлені вулички, відсутнє покриття на доріжках, ями на дорогах, відсутність парковок для автомобілів – на ці та інші проблеми нарікали місцеві жителі.

«Однак все змінилося, коли депутатом міської ради став укропівець Юрій Безпятко, – розповідає Галина Мельничук, яка проживає на вулиці Наливайка, 4. – Він активно працює і сьогодні в більшості будинків та дворів можна побачити результати спільної діяльності депутата та місцевих жителів. Зараз у багатьох будинках проводиться поточний ремонт дахів, триває заміна комунікацій. В дворах встановлені дитячі та ігрові майданчики, облаштовані спортивні зони. Також завдяки Юрію Володимировичу наведено благоустрій у більшості дворів – зроблені тротуари, облаштовані клумби, автостоянки для автомобілів, на дорогах покладена бруківка. Юрій Безпятко із тих депутатів, до якого можна зателефонувати і попросити про зустріч, він відразу погоджується і приїжджає, аби разом поміркувати, як вирішити ту чи іншу проблему. Більше того, він звітує про зроблену роботу, завжди радиться з приводу того чи іншого способу вирішення проблеми. Щиро раді, що саме він відстоює наші інтереси в Луцькій міській раді».
Нещодавно мешканці будинків на вулиці Наливайка 2 і 4 вирішили звернутися до депутата з проханням посприяти в проведенні капітального ремонту прибудинкової території та дитячого майданчика.

«І двір, і майданчик понад 30 років ніхто не ремонтував, – каже пані Лариса, місцева жителька. – Після дощу тут неможливо пройти. З дитячим майданчиком ситуація взагалі погана – він в аварійному стані, поруч – руїни фортеці, на яку діти часто вилазять погратися. Відтак – часто падають, травмуються, тож «швидка допомога» сюди приїжджає нерідко. Тому просимо знести залишки фортеці, а на цьому місці облаштувати автостоянку для автомобілів».

На початку тижня відбулася чергова зустріч жителів з депутатом-укропівцем. Було видно, що він тут частий гість, бо віталися з ним і старі, і малі. А біля будинку – чекало понад пів сотні жильців, які щиро зраділи приходу депутата. Вони розповідали про наболілі проблеми: дах протікає, труби в підвалі слід замінити на нові, потрібно облаштувати освітлення, бо в холодну пору року люди, повертаючись з роботи, змушені до будинку йти в темряві. Також люди хочуть утеплити будинок. А ще – мріють про створення ОСББ, щоправда наразі це неможливо, бо в будинку є декілька злісних боржників.

«Звісно, все впирається у фінанси, – говорить місце жителька Галина Соломаха. – Час непростий. Однак спільними зусиллями ми повинні подбати про наше місто, аби воно було комфортним для лучан і привабливим для туристів. Щиро вдячні Юрію Безпятку за те, що він піклується про мікрорайон і докладає багато зусиль для вирішення проблем».
Тим часом депутат, уважно вислухавши усіх, хто прийшов на зустріч, радить як правильно і реально вирішити ту чи іншу проблему.

«Завжди хочеться, аби все було якнайкраще, – каже Юрій Володимирович. – Однак слід зважувати, що покриття даху руберойдом буде суттєво дешевшим, аніж шатрове. А труби можна взяти металеві, а можна придбати з сучасного, якісного і міцного пластику. До речі, зараз тривають активні роботи з ремонту комунікацій загального користування. Буквально на днях будуть готові дві лавочки, які хочуть жителі будинку. І встановимо їх саме там, де вони вирішать. Під час таких зустрічей ми обговорюємо усі нюанси вирішення тієї чи іншої проблеми. І шукаємо способи, як зробити так, щоб було і якісно, і по грошах доступно для людей. Або ж до кого звернутися по допомогу. Я вважаю, що слід радитися з місцевими мешканцями і робити так, як хочуть вони. Адже це їхній будинок, двір, мікрорайон і тому їм повинно бути комфортно. Коли мене обрали депутатом, ми з жителями мікрорайону домовилися, що будемо активно співпрацювати. Адже їхні ініціативи і підтримка дуже важливі для мене, як депутата міської ради, який хоче позитивних змін в кожному будинку і дворі міста. Також я завжди наголошую, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. І майданчики непошкоджені там, де їх не ламають. Луцьк – наш спільний дім і тому ми разом повинні подбати про те, щоб життя в ньому було комфортним і затишним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Перемоги 21 Показати IP 4 Липня 2019 12:34
А НАМ коли вже??? Обіцяли-обіцяли, сусідній двір зробили, а в нас - КАЛЮЖІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus