USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Меценати «жмуться» на будівництво студентської церкви

30 Вересня 2009 17:03
Близько 200 тисяч гривень – пожертвувань студентів та викладачів – зібрали для зведення «студентського» храму ВНУ імені Лесі Українки. Однак про початок будівельних робіт цього року мова не йде. Про це 30 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
«Про терміни завершення (та й початку) побудови Свято-Софіївського храму ми зможемо говорити тільки тоді, коли буде готова проектна документація на його будівництво», – зазначив капелан ВНУ протоієрей Михайло Бучак.
За словами протоієрея, вибір постав між дерев’яним та кам’яним храмом. «На разі ми вже маємо гроші на матеріал для дерев’яного, та чи маємо ми гарантію, що поступлення коштів не припиниться, і ми будемо в змозі платити за роботу будівельникам – відповісти важко. Побудову подібного храму не можна переносити на зиму,  тож найбільш реальний для нас варіант – це поетапне зведення кам’яної церкви, яке триватиме 2-3 роки», - додав він.
Отець Михайло зазначив, що його дивує егоїстична позиція меценатів, які ладні будувати храми, однак лише за умови, що «от я Степан, і Я побудував церкву, а якщо ініціатором є університет, і це буде «університетський» храм, то хай сам його і будує».
Згідно з опитуванням, яке провів благодійний фонд ВНУ на 6 факультетах, близько 70 відсотків студентів висловили згоду щодо зведення церкви, але були й такі, які виступили категорично проти. Мовляв, храм на території університету – зовсім не обов’язковий, адже якщо студентові захочеться піти до церкви, то зробити це можна будь-де.
Труднощі, пов’язані з побудовою святині, отець Михайло пов’язує з моральною неготовністю людей. Тому він планує, за попередньою домовленістю з деканами факультетів, провести духовний курс для студентів у межах іх навчального процесу. «Адже я не духовний прораб. Я ліпше будуватиму не матеріали, а людські душі», – пояснив протоієрей.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus