USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Межі національного парку «Цуманська пуща» досі не встановили

10 Листопада 2017 12:06
Створити національний природний парк «Цуманська пуща» вирішили в 2010 році, однак нині межі охоронної зони не визначили. Цього року Кабмін виділив гроші на необхідні роботи, але кошти досі не використовують й можуть бути поверненні в держбюджет. Гальмується процес, серед іншого, через дії Держгеокадастру Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 10 листопада.

Представники екологічної інспекції в області звернулися в обласну раду, аби вчинити заходи задля збереження національного парку.

«Зараз немає реальної межі парку, вона є лише віртуально. Було задекларовано парк сформувати на території 33 тисячі гектарів, 22 тисячі гектарів погодили лісівники, про 11 тисяч гектарів поки замовчують. У 2015 році сформулювали адміністрацію національного парку, але досі межі не визначили. Також є проблеми щодо ведення господарської діяльності землекористувачів, які увійшли у склад парку. Тому ми пропонуємо поставити керівництву парку умови щодо підготовки проекту землеустрою, аби вони визначили межі парку. Тоді обласна рада зможе визначити охоронні межі навколо парку», - інформував перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській обласні Сергій Шеремета.
ЧИТАТИ ЩЕ: 20 КІЛОМЕТРІВ ВРАЖЕНЬ - ЕКОПОХІД У ЦУМАНСЬКІЙ ПУЩІ

Член комісії Юрій Ройко дорікнув керівництву парку, що із Кабміну їм виділили ще півроку тому близько 2,4 мільйона гривень, а гроші досі не використовують.

На це заступник директора – головний природознавець Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Федір Доридор запевнив, що гроші почнуть освоювати вже цього року.



«Коли ми отримали кошти, то розпочали тендерні процедури, а це довготривалий процес. Надіємося, що цього року почнемо їх освоювати, аби гроші не забрали. Це питання гальмує Держгеокадастр. Зауважу також, що 2,4 мільйона мають піти на три проекти: землеустрій, організація території та придбання приміщення», - розповів Федір Доридор.

Члени засідання зауважили, що робота адміністрації національного парку незадовільна, тому постановили через тиждень заслухати звіт директора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus