USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міліцейське начальство очистилося в джерелах Святої Анни

20 Січня 2010 13:44
Начальник волинської міліції Віктор Швидкий на свято Водохреща разом із колегами відвідав джерело Святої Анни в селі Онишківці Дубенського району на Рівненщині. Там правоохоронці здійснити обряд купання в освяченій воді.
До святині прибули міліціонери, які «моржують» вже не перший рік. Тому без вагань тричі занурювалися з головою у цілющу воду джерела.«Я щороку на свято Богоявлення купаюся в освяченій воді. Майже за 20 років «моржування» я переконався, що надзвичайно добре розпочинати новий рік з цього обряду. Адже почуваєшся очищеним і з’являється неабияка сила. Тепер зі спокійною душею та здоровим духом у тілі будемо працювати цілий рік та чекатимемо наступного Водохреща», - каже Віктор Швидкий.Після купання міліціонери відвідали місцевий храм та оглянули святиню, якій уже, за давнім переказом, кілька сотень літ, - повідомили в прес-службі обласного МВС.
 
Довідково:
 
Упродовж віків християни приїжджають в Онишківці, щоб скупатися у святій воді і позбутися тілесної та душевної недуги. Про появу на тутешніх землях цілющих джерел свідчить давній переказ, за яким у древні часи на місці джерел стояла церква. Однак під час татарської навали, коли православні віряни потерпали від знущань іновірців, ця церква, завдяки Божому Промислу, була врятована - вона «увійшла у землю». Минуло багато часу, як після того в Онишківцях збудували новий храм. Та на тому місці, де стояв попередній, сталося диво. Дітлахи, що неподалік випасали худобу, якось знайшли тут ікону святої Анни.
 
Все село зібралося того дня на місці старої церкви, щоб побачити явлену ікону, яку урочисто перенесли до храму. Та наступного дня ікони в церкві не знайшли. Виявилося, що вона дивним чином повернулася на старе місце.
 
Селяни потрактували цю подію так: святині не віддали належної шани. Тому ікону після відповідного богослужіння було вдруге перенесено в сільський храм. Однак зранку історія повторилася.
 
Нарешті місцеві мешканці зрозуміли, що праведна Анна сама обрала для себе місце і нікуди переходити не хоче. Тому тут збудували невелику капличку, в якій і зберігалася ікона, а на цьому місці забили цілющі джерела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Солдат Джейн Показати IP 21 Січня 2010 11:09
А купатися в робочий день, то також частина служби? І за який кошт міліціонери їздили аж у Тернопільську область?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus