USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховна Рада дозволила націоналізувати російське майно в Україні

3 Березня 2022 20:34
Верховна Рада 3 березня ухвалила закон про примусове вилучення в Україні об'єктів, що належать Російській Федерації, російським компаніям і громадянам Росії.

Про це повідомляє LIGA.Бізнес з посиланням на депутатів парламенту, які брали участь у пленарному засіданні.

Ухвалений законопроєкт №7122 передбачає, що рішення про конфіскацію російського майна ухвалюватиме Рада національної безпеки й оборони за поданням Кабінету Міністрів. Набирати чинності воно має указом Президента України.

У поданні Кабміну має міститися перелік об'єктів, що підлягають примусовому вилученню, список з адресами такого майна, назви й імена російських власників, строки проведення конфіскації.

Закон дозволяє націоналізувати рухоме й нерухоме майно, гроші, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права і будь-яке інше майно, що знаходиться чи зареєстроване на території України й безпосередньо або через афілійованих осіб належить Російській Федерації та її резидентам.

Конфісковане майно буде передаватися спеціалізованому державному підприємству. Процес реєстрації речових прав на такі об'єкти не буде зупинятися, навіть якщо суд ухвалить рішення про забезпечення позову в інтересах російського власника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus