USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліціонери масово звільняються через пенсійну реформу

20 Грудня 2010 13:12
У Міністерстві внутрішніх справ прогнозують відтік професійних кадрів у зв'язку із введенням нової пенсійної реформи і внутрішніми структурними змінами у відомстві.
Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник, коментуючи інформацію про те, що 8 тисяч працівників міліції написали рапорти про відставку, повідомляє «Економічна правда».
«Людей лякає те, що планка пенсії буде відтягнута на 5 років, і тому ця невизначеність, на жаль, вона спонукає людей писати рапорти. Вони не бачать себе в органах внутрішніх справ після того, як буде проведено реформу», – сказав він.
При цьому Фаринник висловив думку, що «гірше не буде, ми втратимо і тих професіоналів, які сьогодні є, оскільки більшість – це ті люди, які мають великий стаж».
За його словами, тільки в слідчому управлінні МВС працює 12 тисяч співробітників, 42% з яких це працівники, стаж яких ще не досяг 3 років.
«Це молоді фахівці, і, на жаль, не вони пишуть рапорти, а пишуть ті, хто має вислугу 20 і більше років. І тому буде важко», – сказав заступник міністра.
При цьому Фаринник також звернув увагу на той факт, що сьогодні співробітники, які мають певну вислугу років, хочуть звільнитися, одержавши вихідну допомогу, яка сьогодні становить 60-100 тисяч гривень.
У той же час, ті обмеження, які заплановано ввести, дозволять працівникам, які відслужили певний необхідний термін, отримувати тільки 30 тисячі гривень. Крім того, також значно буде скорочена і пенсія.
Разом з тим Фаринник зазначив, що після скорочення особового складу МВС з 296 тисяч працівників близько 200 тисячам вдасться підвищити зарплату і покращити технічне оснащення.
«І тоді, ми думаємо, ті обов'язки, ті завдання, які лягають на нас, будуть виконуватися належним чином і набагато краще», – сказав заступник міністра.
Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов зазначив, що у відомстві слід провести пенсійну реформу, оскільки, за його словами, коли працівник міліції у 35-38 років іде на пенсію - не ненормально.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатолий Могильёв Показати IP 20 Грудня 2010 17:40
Развелоси их уж слижком много, да только подвыпивших терзать могут.
лучанка Показати IP 20 Грудня 2010 19:41
Слава Богу, кажуть Поторась (старший) злякався пенсійної реформи і , накінець, подав рапорт. 100 тисяч хоче встигнути прихватити !!!
ГО Захист прав Показати IP 21 Грудня 2010 06:58
Вітаємо міліціонерів з професійним святом!!!Нехай у Вас і Ваших родин все буде гаразд. Спасибі волинським міліціонерам ( за винятком деяких "оборотнів в пагонах") за нелегку працю!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus