USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцьких старшокласників міліціонери вчили кульовій стрільбі. ФОТО

31 Жовтня 2013 10:10
Школярі дізналися багато цікавого про історію створення і розвиток міліції на Волині та навіть змагалися за першість у кульовій стрільбі.

Як тільки розпочалися осінні шкільні канікули, до обласного управління внутрішніх справ Волині завітали учні гімназії №18, що в місті Луцьк, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Вчитель гімназії Микола Корнейко, котрий не один рік прослужив у органах внутрішніх справ Волині, запевнив, що зустріч школярів з міліціонерами – позитивний момент.

«Я намагаюся ознайомити своїх учнів із роботою усіх силових та правоохоронних структур області, а розпочали з міліції, тому що ця структура охоплює найбільше проявів суспільного життя. – Вважаю, що безпосередня зустріч та спілкування із міліціонерами принесе юнакам лише позитивні емоції», - каже вчитель.

Гостина у міліції розпочалася із відвідин музею історії органів внутрішніх справ Волині. Саме тут представлені відомості про створення і розвиток міліції нашого краю. А це – широка і кропітка науково-пошукова робота, спрямована на впорядкування архівних, документальних і речових матеріалів, зокрема зразків зброї, нагород співробітників ОВС, форми, прапорів і вимпелів, документальних спогадів та особистих речей.

20 юнаків випускних класів із неабиякою цікавістю слухали розповідь завідувача музею Валерія Маруги про історичний шлях, умови й обставини, в яких діяла, розвивалася, занепадала й знову відроджувалась правоохоронна система з часів Київської Русі і до сьогодення.

Після екскурсії учні змагалися між собою за звання кращого з кульової стрільби. У тирі управління МВС України у Волинській області вони мали змогу не тільки перевірити себе на влучність, а й поспілкуватися із правоохоронцями. Старшокласники цікавилися, чому працівники органів внутрішніх справ обрали такий факт, чи важко служити, чи бувало страшно…

Зовсім скоро кожен із відвідувачів постане перед вибором професії. Не виключено, що хтось із них через кілька років поповнить лави волинських правоохоронців.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus