USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Міліція Волині готується до операції «Мак»

27 Травня 2011 10:16
Для профілактики незаконного обігу наркотиків з початком літа органи внутрішніх справ на території Волинської області проводитимуть операцію «Мак – 2011».
Про це стало відомо під час профілактичної бесіди дільничних інспекторі Луцького районного відділу внутрішніх справ з жителями села Несвіч, – повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Працівники міліції нагадали громадянам, що заборонено висівати та вирощувати мак чи коноплі без відповідної ліцензії Комітету з контролю за наркотиками МОЗ за погодженням МВС України.
За незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель до 10-ти рослин – передбачено накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощеного.
Вирощування маку від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 згідно зі статтею 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» КК України – карається штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Крім цього, невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 9 до 18, а на посадових осіб – від 18 до 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus