USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мільйони записів користувачів Facebook потрапили у відкритий доступ

4 Квітня 2019 08:44
Співробітники компанії UpGuard, яка спеціалізується на кібербезпеки, знайшли персональні дані мільйонів користувачів Facebook у вільному доступі в хмарних сховищах Amazon.

540 мільйонів записів про користувачів соцмережі виклала у відкритий доступ компанія Cultura Colectiva, яка працює в Мехіко, повідомляє Дождь з посиланням на Bloomberg.

У хмарі Amazon виявилися імена, номери телефонів і повідомлення користувачів. Базу закрили 3 квітня після того, як Bloomberg повідомив про витік у Facebook, а соцмережа попередила Amazon.

В іншій базі виявилися імена, паролі та адреси електронної пошти 22 тисяч користувачів закритого додатка At the Pool. У UpGuard не змогли з'ясувати, як довго ці дані були у відкритому доступі. Зараз базу також закрили.

Таких випадків може бути більше, розслідування UpGuard триває, відзначає Bloomberg. Facebook довгі роки ділилася даними користувачів з розробниками додатків і сервісів, а вони могли бути неакуратні в зберіганні даних, зазначив експерт компанії Кріс Вікері.

У березні Facebook визнав, що у внутрішній базі даних компанії паролі деяких користувачів соцмережі зберігалися в незашифрованому вигляді. Мова йшла про сотні мільйонів користувачів додатку Facebook Lite, десятки мільйонів інших користувачів Facebook і десятки тисяч користувачів Instagram. До них з 2012 року мали доступ до 20 тисяч співробітників соцмережі.

Навесні 2018 року стало відомо, що компанія Cambridge Analytica, яка займається політичною рекламою, незаконно отримала доступ до даних понад 50 мільйонів користувачів Facebook. Соцмережа припинила співпрацю з Cambridge Analytica, через деякий час компанія закрилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 4 Квітня 2019 11:47
А у "ВКонтакте" такого не було...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus