USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цукерберг особисто винен у проблемах із захистом Facebook, – ЗМІ

13 Червня 2019 08:14
Засновник Facebook Марк Цукерберг міг бути особисто причетний до проблем компанії з захистом особистих даних користувачів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, соцмережа мала забезпечити конфіденційність особистих даних користувачів з 2012 року.

Відзначається, що електронне листування керівництва компанії свідчить про те, що топ-менеджери Facebook і особисто Цукерберг вирішили цього не робити. При цьому, згідно з листуванням, керівництво Facebook вважало конфіденційність даних «не пріоритетним завданням».

Нагадаємо, на початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, зокрема, ймовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який у свою чергу використовував їх для політичної реклами.

У квітні і травні 2018 року Цукерберг у Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

У вересні 2018 року соцмережа була атакована хакерами. За оцінкою Facebook, постраждали близько 29 мільйонів користувачів. При нападі кіберзлочинці скористалися проломом у системі безпеки соцмережі, яка дає можливість побачити свою сторінку від імені інших користувачів.

Згодом ЗМІ повідомили, що Facebook загрожує штраф у $5 млрд через витік даних користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus