USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Міні-табір для дітей військових волинян: 4 ящики полуниці і «пейзажі з натури»

7 Липня 2015 12:33
Завдяки спільним зусиллям волонтерів Волині та просто небайдужих, хлопців і дівчат віком від 6 до 13 років військових мали змогу відвідати міні-табір у Згоранах. Про це інформує Слово правди.

Міні-табір для дітей військових облаштували волонтери ГО «Об’єднання Активіст». Днями дітлахи повернулися з п’ятиденного відпочинку і залюбки ділилися враженнями, а дорослі розповіли, як вдалося усе організувати.

Ідея влаштувати табір для дітей тих, хто воює або воював у зоні АТО, прийшла одразу до кількох людей, але першою її озвучила Віра Сєргєєва. «Ще взимку, коли збирала перші групи дітей учасників АТО на психологічних тренінгах, зародився перспективний план виїзних сесій влітку», - каже вона. Цю ініціативу одразу підтримали волонтери з «Об’єднання Активіст», знайшовся і спонсор – Вадим Борусевич. «Дірки» в бюджеті допомагав «латати» Олексій Панасюк. А напередодні від’їзду до «Активістів» завітав фермер Ярослав Тимчишин із Галинівки, який привіз чотири ящики полуниці з власної грядки, молоду картоплю, мед, яйця та інші продукти, якими забезпечили корисне і збалансоване харчування дітей.

Волонтери добряче постаралися, аби зробити відпочинок максимально якісним. З дітьми займалися кваліфіковані психологи Віра Сєргєєва та Ольга Жигунова, щовечора влаштовували для них цікаві тренінги. Професійний художник Сергій Барщевський склав програму мистецьких занять: разом малювали патріотичні мотиви і пейзажі з натури, прикрашали одне одного боді-артом і ліпили свищики з глини. А комендантом табору і улюбленцем дітлахів став Павло Шлейн.

У таборі «Активіста» панувала демократія: розпорядок (пропозиції вносили окремо – хлопці, дівчата та вихователі) приймали на загальних зборах біля вечірнього вогнища, за кожне правило голосували. В результаті дні були насичені цікавими і корисними справами: знайшлося місце і для спортивних вправ, і для мистецьких занять, а головне – досхочу накупалися і навіть поплавали на катамарані. «Тут добрі вихователі, смачно готують, можна грати у веселі ігри і довше поспати, задають різні цікаві тести, дозволяють багато плавати і не сварять, коли провинився», - так можна підсумувати відгуки дітей про відпочинок.

Волонтери вдячні Вадиму Борусевичу, який ініціював збір коштів на цей проект по всіх волинських відділеннях компанії «Делівері». А завдяки допомозі і підтримці інших небайдужих людей, вдалося і заощадити трохи грошей, тож мають фінансовий старт на наступний заїзд. «Будемо влаштовувати такі табірні зміни все літо, доки вистачить сил і коштів», - каже Віра Сєргєєва. І запрошує зголошуватися тих, хто бажає подарувати дітям, які переживали за свого татка, не спали ночами, плакали разом з мамою, п’ять днів в таборі «Активіст».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus