USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Гурт «100лиця», ігри, вишкіл і заняття з психологом: у Луцьку – табір для дітей військовослужбовців. Фото

29 Серпня 2023 15:38
Посиденьки біля вогнища, вишкіл, вивчення основ фінансової грамотності, робота з практичним психологом, квести, арттерапія, майстер клас із гончарства та розвивальні ігри – в Луцьку розпочався другий літній табір для підлітків «Emoji».

Табір психоемоційного відновлення для дітей військовослужбовців триватиме 29-31 серпня. Для двадцяти дітей його в межах програми «Підлітки в умовах війни» організовують Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Луцький міський молодіжний центр і Технічний фаховий коледж Луцького національного технічного університету.

Першого дня табору на учасників чекав сюрприз – до них завітали музиканти з популярного українського гурту «100лиця». Вони не тільки виконали кілька своїх пісень, а й сфотографувалися з охочими, роздали автографи та поспілкувалися з дітьми, відповівши на їхні численні запитання.
Читати ще: Гість з Америки, посиденьки біля вогню та емоційне розвантаження: у Луцьку – табір для дітей військових. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода звернула увагу, що Фонд продовжує підтримувати родини військовослужбовців. Саме робота з дітьми наших воїнів – один із його пріоритетів.

«Ми запустили другий табір для дітей військовослужбовців. Після першого були дуже гарні відгуки; батьки та діти були задоволені, дякували. Тоді підлітки на три дні перезавантажилися, поринули в дружню атмосферу, відвідали велику кількість заходів, брали участь у різноманітних іграх, розвагах, психоемоційних вправах.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» далі підтримуватиме сім’ї наших військовослужбовців, Збройні сили України, Сили спецоперацій та інших для того, щоби наближати перемогу», – сказала вона.
Катерина Шкльода наголосила: велика мета Фонду – допомогти дітям впоратися з усіма викликами, аби в них були сили та наснага відбудовувати нашу Україну після нашої перемоги.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці акцентувала, що під час табору з підлітками працює психолог, який допомагає їм справитися з непростими емоціями, вчить боротися зі страхом.
«Головна мета табору – психоемоційна адаптація дітей. Для того щоб діти розслабилися, отримали позитивні емоції, ми насамперед працюємо над їхніми навичками емоційного інтелекту. Підлітки – найбільш вразлива категорія. Знання про емоції, їх природу допомагають підліткам зрозуміти, що з ними відбувається, навчитися управляти власними емоціями», – розповіла практичний психолог Технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету Людмила Мельник.
За її словами, програма табору для підлітків насичена та ефективна, а такий формат проведення часу з однолітками поблизу природи дозволяє їм почуватися в безпеці.

«Наші діти мають бути готовими до того, що потрібно емоційно берегти себе, берегти своє психологічне здоров’я», – зауважила Людмила Мельник.
Під час табору підлітки також вчаться надавати першу медичну допомогу, поводитися зі зброєю, орієнтуватися на місцевості.

Представник Луцького міського молодіжного центру Вадим Тєсунов прокоментував, що для спілкування з підлітками запрошують артистів, митців і громадських діячів.

«Ці діти безпосередньо знають, що таке війна, адже їхні батьки нині воюють на фронті. Запрошуючи гостей, ми цікавимося: кого діти хотіли би побачити та почути. Адже цей табір – для них, а не для нас, організаторів», – сказав Вадим Тєсунов.
Як зазначила 13-річна Анастасія Гульцева, програма першого дня табору їй дуже сподобалася, особливо ж вразило спілкування з кумирами – учасниками гурту «100лиця».
«Я йшла сюди, не розуміючи, чого очікувати. Але програма виявилася дуже цікавою. Ми говорили про емоції, грали в різні ігри… Це один із найкращих моїх таборів. Я відчуваю тут себе спокійніше», – поділилася враженнями Анастасія.

14-річний Данило Петрусь про табір дізнався від тата, який нині захищає південь країни. Сюди він прийшов разом зі своїм найкращим другом Максимом.
«Тут я можу знайти нових друзів. Тут я точно насичено та весело проведу час зі своїми однолітками, а це ж останні дні літа! Я з нетерпінням чекаю на завтрашній день», – підкреслив Данило.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus