USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Міняли гроші на сувенірні банкноти: «соцпрацівники» ошукали волинян на 1,5 млн

28 Травня 2020 09:14
На Волині уродженка Одещини разом із знайомим під виглядом працівників соціального захисту ошукала людей поважного віку, обмінюючи застарілі грошові банкноти на сувенірні. Загалом сума вкраденого - понад 1,5 мільйона гривень.

Відзначимо, що злочини були скоєні у 2016 році. Чоловіку винесли вирок ще у 2018 році, натомість шахрайка отримала покарання нещодавно. Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що з 27 квітня по 17 травня 2016 року раніше судима уродженка Одеської області разом з іншою особою видавали себе за працівників соціального захисту населення. Зловмисники говорили потерпілим, серед яких були і особи похилого віку, що обмінюють застарілі вітчизняні та іноземні банкноти на банкноти нового зразка, натомість самі залишали обманутим людям сувенірні гроші.

Під час одного з епізодів потерпілі викрили злочинців. Так, шахраї зайшли в квартиру на запрошення двох потерпілих, які виклали на стіл 30 тисяч 313 доларів, 4 тисячі 600 євро та 100 тисяч гривень. Під час оборудки злочинці дізналися, що в квартирі також є кошти, які належать сину потерпілих, – 9 тисяч 500 доларів та 7 тисяч євро. Коли ж шахраї намагалися переконати людей віддати їм і ці кошти, ті зрозуміли, що їх обманюють, та відмовилися віддати гроші. Однак зловисники, вдаривши одного з потерпілих, втекли, прихопивши всі заощадження.

Загальна сума викраденого у всіх потерпілих становила 1 мільйон 578 тисяч 585 гривень.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена не визнала вину лише по одному з епізодів. Незважаючи на це, вина була доведена зібраними доказами.

Відтак суд призначив їй покарання у виді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрiй Показати IP 28 Травня 2020 09:27
Аморальные урод*...
Іван. Показати IP 28 Травня 2020 13:21
Скільки вже пишуть не будьте лохами , не пускайте не знайомих людей в домівки, не піддаватесь ні на які авантюри , ні все рівно до багатьох не доходить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus