USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньгаз» виявив 4 тисячі порушень

17 Червня 2014 12:50
Майже 4 тисячі порушень норм в системах газопостачання виявили спеціалісти ПАТ «Волиньгаз». Про це інформують у прес-службі організації.

Від початку року газовики провели планово-технічне обслуговування (ПТО) у понад 70 тисячах помешкань, в яких користаються природним газом. Від початку цього року до кінця травня на Волині виявили 3,7 тисячі порушень, половину з яких. переконують, уже ліквідували.

Якщо споживачі допускають порушення, що можуть призвести до нещасного випадку, то згідно з чинним законодавством газовики змушені відключати газові прилади або повністю квартиру від газопостачання, відновити яке можна тільки після усунення порушень. По області за перші 5 місяців 2014 року відключили до 2 тисяч газових приладів.

«Найчастіше волиняни нехтують простим правилом невтручання у роботу системи газопостачання. Тобто, самотужки встановлюють і замінюють газове обладнання без внесення змін у проект», - розповідає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Третину виявлених порушень правил безпечного користування газом у побуті становить так звана «господарська недбалість». Це відсутність кватирок у вікнах, дверей у приміщення кухні чи підрізі (шпарин) у них, недостатня чи зовсім відсутня вентиляція, використання непередбачених для підключення газових приладів з’єднувальних рукавів (шлангів) або з вичерпаним терміном дії. Часто трапляється обмежений доступ до газових приладів і кранів, встановлені витяжки примусової дії тощо. Будь-яке порушення правил безпечного користування газом у побуті загрожує отруєнням чадним чи природним газом, вибухом, пожежею.

Крім цього, мешканці обласного центру Волині нехтують обов’язковим прочищенням димовентиляційних каналів (ДВК) у багатоквартирних будинках, яке власники (ЖКГ) чи об’єднання співвласників (ОСББ) зобов’язані проводити раз або двічі на рік залежно від наявних газових приладів.

Відповідно до нормативів, квартири та будинки, в яких встановлені лише газові плити, підлягають плановому технічному обслуговуванню один раз на 3 роки. Квартири, у яких встановлені колонки, котли, печі, конвектори та інше, обслуговуються щороку. Під час ПТО, яке є безкоштовним, перевіряють наявність тяги в димоходах, щільність газопроводів, проводять дрібний ремонт газового обладнання тощо. Також споживачам проводять інструктажі з безпечного користування газом у побуті. Ниніі такий інструктаж отримали майже 80 тисяч осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus