USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Міністр Макрона пішла у відставку через скандал

20 Червня 2017 20:20
Глава міністерства оборони Франції Сільві Гулар пішла з посади менш ніж через місяць після призначення, пише ВВС.

Її рішення пов'язують з порушеним у Франції розслідуванням тверджень про те, що її центристська політична сила - Демократичний рух (MoDem) - платила партійним працівникам з коштів ЄС. У минулому Гулар була депутатом Європарламенту.

Її партія є союзником президентської партії "Вперед, республіка!".

Сільві Гулар - друга провідна фігура в уряді президента Макрона, що покидає пост перед переформатуванням Кабміну.

Один з найближчих союзників президента Рішар Ферран в понеділок оголосив, що йде з уряду після появи повідомлень про те, що він скористався службовим становищем, коли очолював медичний страховий фонд, і посприяв тому, щоб його дружина уклала вигідну угоду з нерухомістю.

Хоча обидва чиновники заперечують свою провину, такі звинувачення на їхню адресу могли кинути тінь на президента, який вів кампанію під гаслами боротьби з політичною корупцією.

Макрон вже оприлюднив подробиці свого законопроекту про очищення політичного життя, який передбачає, серед іншого, заборону політикам брати на роботу членів їх сімей, заборону протягом 10 років займати державні посади політикам, засудженим за корупцію, і реформу системи фінансування політичних партій.

Автор законопроекту - лідер Демократичного руху Франсуа Байру, міністр юстиції Франції. Його політична сила в другому турі французьких виборів отримала 42 мандати в тих округах, де партія Макрона не виставляти своїх кандидатів.
Прем'єр-міністр Едуар Філіп (праворуч) сказав, що Франсуа Байру (в центрі) залишиться на посаді міністра юстиції

За результатами виборів, партія Макрона отримала більшість в Національній асамблеї Франції - 308 з 577 місць.

У заяві з приводу своєї відставки Сільві Гулар сказала, що рішучість президента в тому, щоб відновити народну довіру до державних інституцій, "повинна переважати над будь-якими особистими міркуваннями".

За час, поки йде розслідування, додала Гулар, вона хотіла б мати можливість довести свою невинність.

Союзники президента Макрона висловили довіру Байру, незважаючи на розслідування з приводу нецільового використання коштів ЄС.

"Пан Байру повинен залишатися в уряді", - сказав прем'єр-міністр Едуар Філіп.

Міністр юстиції у вівторок відмовився коментувати відставку Гулар, зазначивши, що це її власне рішення. Він також запевнив, що партійні працівники ніколи не працювали і не вдавали, що працюють на фіктивних посадах помічників депутатів Європейського парламенту від демократичного руху.

За словами кореспондента ВВС в Парижі Х'ю Скофілда, багато оглядачів бачать у відставці Гулар руку президента Макрона.

Вона була однією з п'яти жінок, які минулого місяця отримали провідні посади в уряді.

Тінь сумніву нависла над подальшим перебуванням в уряді ще однієї представниці Демократичного руху, міністра у справах Європи Маріелль де Сарне.

Як і Сільві Гулар, вона стала об'єктом розслідування, порушеного паризьким прокурором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus