USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міністру оборони часів Януковича оголосили підозру в держзраді

14 Січня 2019 20:47
Колишньому міністру оборони Дмитру Саламатіну оголошено підозру про участь у складі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, передає УНІАН.

Також Саламатіну інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ.

«Тільки умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова», державним підприємством «Антонов» та державним підприємством «СЗТФ «Прогрес» та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн доларів США», – наголосив Луценко.

Як повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, Саламатіну оголошено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Вона додала, що дії Саламатіна призвели до суттєвого погіршення відносин між Україною та Іраком, дострокового припинення контрактів, й надали можливість Російській Федерації посилити свої переговорні позиції на цьому ринку як конкурента України. Сарган також зазначила, що як наслідок, з часу зриву Іракських контрактів Україна не уклала жодного аналогічного широкомасштабного контракту у військовій сфері.

4 січня стало відомо, що до Генеральної прокуратури на допит на 8 січня викликано колишнього міністра оборони Дмитра Саламатіна. Його викликали для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні від 31 січня 2013 року. Саламатін був генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром» (2010–2012 рр.), міністром оборони (з 8 лютого до 24 грудня 2012 року).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 незнаменита Показати IP 14 Січня 2019 21:07
Неранувато ? Оголосіть краще Гриценку цікавіше буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus